Het lijkt erop dat de winkelketen SPAR Aliyah gaat maken en zich binnenkort in Israël gaat vestigen, zo blijkt uit berichten in Globes en Walla nieuws.

Nog maar een paar maanden geleden werden de Israëlische consumenten verrast met het bericht dat de Franse supermarktketen Carrefour naar Israël komt.

Vandaag werd bekend dat het erop lijkt dat een andere grote internationale keten de Israëlische markt heeft ontdekt en heeft besloten deze toe te voegen aan zijn portfolio, dit keer gaat het om een keten die bij veel Israëli’s bekend is: de Nederlandse SPAR-keten.

Amit Zeev, tot voor kort CEO van Yeinot Bitan Wijnen, heeft een intentieverklaring ondertekend voor de lancering van de SPAR onder een lokale franchise.

Amit Zeev doet het alleen en haalt de in Nederland gevestigde internationale winkelketen SPAR naar Israël.

De introductie en assimilatie van een nieuw retailmerk op de Israëlische markt is geen kleinigheid, maar het lijkt erop dat elke naam die aan de lijst wordt toegevoegd de concurrentie met de oude lokale retailers zal vergroten.

Volgens de verklaring van het bedrijf “is SPAR van plan om een ​​unieke internationale winkelervaring met zich mee te brengen en zal het werken om de beste producten ter wereld toegankelijk te maken tegen eerlijke prijzen die aanzienlijk goedkoper zijn dan de norm in Israël.”

SPAR is in 1932 in Nederland opgericht door Adrian van Wall en heeft een indrukwekkende gemiddelde jaarlijkse groei van 5,1%. De internationale retailgigant heeft sinds 2015 een stijging van meer dan 10 miljard euro in zijn jaaromzet opgetekend en zal volgens prognoses een omzet van 50 miljard euro bereiken in 2025.

Het SPAR-model is om via lokale franchises te opereren. Het heeft 13.623 winkels in 48 landen en bedient dagelijks 14,5 miljoen klanten. De jaarlijkse omzet bedraagt ​​circa € 41,2 miljard. De keten heeft vier formaten: SPAR, SUPERSPAR (EUROSPAR), INTERSPAR en SPAR Express, aldus Globes.

De SPAR-vestigingen zijn het oorspronkelijke formaat, waaruit in de 90 jaar sinds de oprichting aanvullende formaten zijn ontwikkeld om aan de behoeften van verschillende consumenten te voldoen. SPAR-vestigingen hebben een oppervlakte van 200 tot 1.000 vierkante meter en zijn gevestigd in grote steden en kleine steden.


Bronvermelding:
Datum:        25-07-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Via Twitter
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב