Christenen voor Israël en Weet Magazine hebben samen een unieke Israëlspecial uitgebracht ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Redders in Nood’ in het Israëlcentrum in Nijkerk.

Christenen voor Israël bestaat dit jaar 40 jaar, en viert dat onder andere met een uitgebreide tentoonstelling, getiteld ‘Redders in nood’, waar gezinnen meer kunnen leren over Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van Joden hebben gered. De Israëlspecial, die in samenwerking met het christelijke populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine is gemaakt, wordt als prijs uitgedeeld aan jongeren die de speurtocht voltooien die bij de tentoonstelling is uitgezet.

“We zochten naar een leuk en leerzaam cadeau voor de bezoekers van de tentoonstelling, en kwamen al gauw bij Weet Magazine uit,” aldus Frank van Oordt, Hoofd Educatie bij Christenen voor Israël, “In 2014 brachten we ook al eens een Weet-special uit over Israël, en de mensen reageerden daar heel positief op. Daarom besloten we om het dit jaar ook weer te doen.”

“Wij zijn blij met de hernieuwde samenwerking met Christenen voor Israël. Weet Magazine is er voor lezers die geïnteresseerd zijn in wetenschap, techniek en geschiedenis, en dat alles vanuit Bijbels perspectief. Alleen al daarom komt Israël regelmatig langs in ons blad. We hopen dat de special veel lezers bereikt”, aldus Frans Gunnink, uitgever van Weet Magazine.

De special is een unieke uitgave en bevat artikelen over onder andere het Israëlische antiraketsysteem Iron Dome, archeologische vondsten op de Tempelberg in Jeruzalem, en het Duitse antisemitisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. De special is vanaf deze week voor €5,95 verkrijgbaar bij Christenen voor Israël en de (christelijke) boekhandel. Zodra het kan binnen de regelgeving, gaat de tentoonstelling in het Israëlcentrum open. Jongeren die de tentoonstelling bezoeken, krijgen de special dan cadeau bij voltooiing van een speurtocht.


Bronvermelding
Datum:        04-05-2020
Auteur:        WEET magazine – Klaas Roos
Beeld:         WEET magazine
Website:      http://www.weet-magazine.nl


 

EN / NL/ עב