JERUZALEM – 18 OKTOBER 2023

Tien minuten nadat dinsdagavond rond 20:40 lokale tijd een raket insloeg op het al-Ahli Baptist ziekenhuis in Gaza-Stad werden twee dingen duidelijk. Ten eerste, dat men in een razend tempo hun doden had geteld en uitkwam op 500, mooi rond getal zodat je over een bloedbad kunt spreken. Ten tweede dat de Arabische nieuwszender al-Jahzeera in hun alwetende inzichtelijkheid direct wist dat het om een raketaanval van Israël ging op onschuldige weerloze burgers. Het heeft ertoe geleid dat het diplomatieke bezoek van Biden vandaag aan Jordanië is geannuleerd en zijn inspanningen op voorhand al als ‘mislukt’ zijn bestempeld.

Kosten versus baten
De Westerse media is direct ‘aan’ gegaan op de ‘analyse’ van al-Jahzeera en heeft de beschuldigingen klakkeloos overgenomen. Verder gonsde het uiteraard al snel van de beschuldigingen richting Israël op alle sociale media en als dwaze lemmingen loopt meer dan de helft van de wereld er achter aan zonder zichzelf vragen te stellen. Niemand lijkt te bedenken, dat Israël dit niet in zijn hoofd zou halen om drie redenen. Het zou hun zaak in de diplomatieke wereld er onderuit halen en de steun van de VS in het geding brengen. Het zou de wereld terecht een stok geven om mee te slaan, omdat dit tegen het internationaal oorlogsrecht in zou gaan. Als laatste zou het de verhoudingen met de Arabische landen waar Israël nu een redelijke verstandhouding mee heeft ernstig schaden.

Pad van rakettenregen richting Israël waarbij één raket afzwaait en inslaat op ziekenhuis. 17 okt. 2023

Gezichtsverlies
De NOS, RTL en andere mainstream media, samen met de actualiteitenprogrammamakers zijn direct op de kar gesprongen om gillend en schreeuwend de vingers naar Israël wijzen, zonder enig moment te nemen om de feiten te checken of zich af te vragen wat voor baat Israël hierbij zou hebben. Ook de politiek heeft niet het hoofd koel gehouden om eerst te wachten op de feiten, maar heeft hun afschuw uitgesproken over de ‘aanslag’ op het ziekenhuis. Alle bezonnenheid is de deur uit en alle ongebreidelde emoties krijgen vrij spel. En nu zullen de media dit vol moeten houden om geen gezichtsverlies te lijden en nog dieper zinken in de kuil die ze voor zichzelf gegraven hebben, want de bewijzen zijn geleverd: niet Israël maar Islamic Jihad

Inslagen van Israëlische raketten laten altijd een krater achter, wat hier niet het geval is zoals blijkt uit luchtfoto’s.

treft blaam voor dit  – zullen we het bloedbad noemen, om ze tegemoet te komen?

Analyse
In de video hieronder die gisteravond is vrijgegeven door de IDF zijn een paar dingen te zien. Ten eerste is de camera gericht op het zuiden en we zien raketten (groot fel licht) aan de rechterkant afgevuurd worden. Dit betekent dat de lanceringslocatie binnen in de Gazastrook is. Bovendien komt de hoogte van de raketten niet overeen met de hoogte waarop Israël rakketten afvuurt. Ten tweede kon de IDF vaststellen wat voor soort raketten die hier werden afgevuurd en kan met zekerheid zeggen dat het om het type raket ging dat niet van Israëlische makelij was of dat door de IDF überhaupt wordt gebruikt. Ten derde is duidelijk dat in deze rakettenregen één raket afzwaaide en niet voorbij het ziekenhuis kwam, maar daar insloeg. Dit is typerend voor de wijze waarop raketten van Islamic Jihad zich gedragen; 25% mist altijd doel en komt in Gaza zelf terecht.

Profiteurs
De ganse Westerse media toont wederom aan dat zij hun rol als objectieve verslaggever hebben opgegeven en liever profiteurs zijn van de waan van het moment en meedoen met ongeremde anti-Israël propaganda tegen de feiten. Hiermee tonen zij hun ware, antisemitische kleuren zoals ze regelmatig in de voorbije dagen wederom hebben gedaan.

Video: 17 oktober 2023 rond 20:40 lokale tijd. Raket van Islamic Jihad raakt uit koers, zwaait af en raakt al-Ahli Baptist ziekenhuis in Gaza-Stad. Let wel: Israël schiet niet met deze raketten, ook niet vanaf deze richting en hoogte.

 

De volgende video is een analysevideo van de IDF. De volgende begeleidende tekst erbij zegt

Full recording from @ajmubasher feed.

You can see outgoing rocket fire some distance away. The rocket is intercepted in the air, and breaks apart into shrapnel.

After this 2 explosions are seen: one smaller one, perhaps on the rocket launcher, and a big one on the hospital. pic.twitter.com/upR4Dnrvsq

 

— Yousuf (@yousuf_tw) October 17, 2023

 

Het moge duidelijk zijn, dat de razernij die door deze aanslag is ontstaan niet gericht zou moeten zijn op Israël maar op Hamas en in hun kielzog Islamic Jihad. Bloedbaden aanrichten is wat bij hun visitekaartje hoort, niet bij dat van Israël.

EN / NL/ עב