De jonge leeftijd van de terroristen die de aanslagen van gisteren in Jeruzalem hebben gepleegd, weerspiegelt een trend die al begon met de golf van terrorisme in 2015 – waar steeds meer jonge Palestijnen de cirkel van terrorisme betreden.

Tijdens de messenintifada waren er meisjes die met een schaar het huis verlieten om aan te vallen. Wat zijn de factoren die ertoe leiden dat ze op zo’n jonge leeftijd terroristische aanslagen plegen – en hoe kan dit worden voorkomen, meldt Channel 12 News.

Een veiligheidsbron legt uit dat het een combinatie is van 3 factoren: thuisonderwijs, opruiing in het onderwijssysteem in Oost-Jeruzalem – en opruiing in sociale netwerken. De kinderen hebben het gevoel dat ze geen toekomst en geen hoop hebben en daarom is het gemakkelijk om ze aan te zetten tot kwaad, omdat ze op die manier als helden op het sociale netwerk worden gezien nadat ze dit soort daden hebben gedaan.

Het mes waarmee werd gestoken. Foto politiewoordvoerder

De gemeente Jeruzalem en de betrokken ministeries moeten de ongebreidelde opruiing in het onderwijssysteem in Oost-Jeruzalem aanpakken. Als onderdeel van een alomvattende aanpak van het fenomeen is het belangrijk om sancties op te leggen tegen onderwijsinstellingen waar opruiende inhoud wordt gevonden, maar tegelijkertijd instellingen die zich inzetten voor goed onderwijs aan te moedigen en te belonen.


Bronvermelding:
Datum:       14-02 -202-3
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Politiewoordvierder
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב