Een half jaar geleden kochten wij voordelig de vliegtickets om deze week als gezin naar Nederland te reizen. Dat het allemaal zo heel anders zou verlopen hadden wij – en overigens wie wel – geenszins kunnen bedenken. Het zit misschien ook niet zo in de aard van de meeste mensen om in onmogelijke situaties te denken? Doorgaans denken we positief: het zal wel goed gaan. Dat het allemaal nog veel minder leuk kon gaan hebben we deze week van dichtbij meegemaakt bij een goede kennis die al 5 maanden vastzat in Israel en wiens ticket tot 3 x toe werd geannuleerd.         

Rechtstreekse vluchten zijn er al geruime tijd niet tussen Tel Aviv en Amsterdam en de kennis wilde aanvankelijk niet alleen reizen om verschillende redenen. We boden aan bij ons te komen logeren en dat waren goede dagen. Maar ondanks dat we vorige week ook al een ticket voor eind juli voor haar hadden gekocht zodat ze mogelijk met andere Nederlanders terug kon vliegen, wilde ze niets liever dan direkt naar Nederland. Enfin, weer neuzen en jawel… we vonden één van de weinige vluchten die er nog zijn voor gisterochtend 05.10 uur via Athene naar Amsterdam.

Bij de ingang van de airport werd ik tegengehouden en ik mocht haar niet begeleiden in de vertrekhal van Ben Gurion. De kennis was zo onzeker en zeer gespannen of alles wel goed zou gaan met overstappen e .d.  Karen bad ter plekke nog voor haar, voor een voorspoedige reis, we zegenden haar en waarrempel…. hoe is het mogelijk, echt halleluyah! Ik blijf haar even nakijken, zie nog in de verte dat haar temperatuur gemeten wordt terwijl Karen in de auto wacht en dan stopt er pal voor ons een taxi. Een Israelisch echtpaar stapt uit met een… AH tas 😊. Wij meteen van: gaat u ook naar Nederland? Uitgelegd hoe en wat en of zij onze kennis onder hun hoede wilden nemen in de hal en zeker vanaf het airport in Athene naar de transfer? Geen probleem, zeiden zij, vroegen haar naam en weg waren ze! Ik zei nog snel: jullie komen uit de shamayim/hemel

😊. Wat een bijzondere ervaring, kleine knipoogjes van Adonai, Hij is echt de ErbijZijnde, Immanuel!  De kennis is veilig thuisgekomen, hoorden we gistermiddag!


Bronvermelding:
Datum:        03-07-2020
Auteur:        Karen en Yair Strijker
Beeld:          Karen en Yair Strijker
Website:      Nieuwsbrief Studiehuis Reshiet.nl


 

 

EN / NL/ עב