De Palestijnen worden bedrogen door hun eigen leiders, die niet willen dat er een oplossing komt vanwege het geld.

[Inleiding door Likoed Nederland: Vandaag sluiten Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten een normalisatie-verdrag met Israël. In de Nederlandse media werd bericht dat de Palestijnse leiders dit zien als een “dolkstoot in de rug”. Maar zij vertelden er niet bij waarom zij die dolkstoot krijgen. Onderstaand artikel in de Saoedische krant ‘Saudi Gazette’ legt dat uit: nogal wat Arabieren hebben schoon genoeg van de Palestijnse corruptie en vredesonwil. De publicatie van dit artikel laat zien dat zij hun verontwaardiging daarover ook niet meer binnenskamers hoeven houden.]

Het is betreurenswaardig om de nare situatie te zien van onze Palestijnse broeders. Hun zaak wordt al meer dan zestig jaar door hun eigen leiders verkwanseld.
Die leiders zorgden ervoor dat de kwestie in stand bleef en maar niet tot een oplossing kwam.

Zij saboteerden de vredesonderhandelingen en verwierpen alle vredesinitiatieven, of die nu van Israëlische zijde kwamen of van andere landen.

De Palestijnse leiders deden dit ten koste van hun zaak en hun volk om zo van de situatie te profiteren. Daarom is die tot op heden onveranderd. De onverzettelijke houding [tegen vrede] die zij decennialang hebben ingenomen, was de garantie voor het voortduren van de binnenstromende steun en hulpgelden. Zo konden zij van alle kanten hun bankrekeningen bij Europese banken vullen, vooral met hulp uit de Arabische en islamitische wereld.

Maar nu zijn dingen veranderd. De mensen die vroeger sympathiseerden met de Palestijnse zaak, zijn zich volledig bewust geworden van dit spel door mensen die slechts hun eigenbelang voor ogen hebben.

De Palestijnse kwestie is daardoor verdwenen uit de hoofden van miljoenen mensen.
Dat is het onvermijdelijke resultaat van zes decennia liegen, bedrog en het vragen om geld voor een kwestie waarvan de beheerders niet willen dat die wordt opgelost.

Recent was er de moedige stap van de Emiraten om de betrekkingen met Israël te normaliseren. Die heeft een expliciete boodschap voor de Palestijnse politieke leiders:

“De tijd is gekomen om de confrontatie aan te gaan tussen uzelf en degenen die u heeft bedrogen. Jullie speeltijd is over. Wij springen niet meer over jullie touwtjes.
Jullie misbruik van onze zorgen om het Palestijnse volk is voorbij.”

Om de belangen te dienen van de Arabieren in de Gazastrook en op de Westbank zullen verstandige Arabieren tussenbeide moeten komen. Die moeten gaan onderhandelen met Israël, met als doel een alomvattende vrede in de regio. Dit moet uit de handen genomen worden van bendes die alleen op eigen politiek gewin uit zijn.

Het staat vast dat andere Arabische landen de Verenigde Arabische Emiraten zullen volgen. Dit betekent dat de laatste vijgenbladeren zullen vallen van de geslachtsdelen van hen die de Palestijnse kwestie heel lang gestolen hebben.
De vervloekingen van de Palestijnen, die hier sinds 1948 onder hebben geleden, zullen hen voor altijd volgen.

Er is een oud gezegde dat wordt toegeschreven aan de 16e president van de VS, Abraham Lincoln. Ik vind het volledig van toepassing op de Palestijnse leiders die hun volk en hun kwestie hebben verraden. Lincoln zei: “Je kunt soms alle mensen voor de gek houden, en sommige mensen de hele tijd, maar je kunt niet alle mensen altijd voor de gek houden.”

De waarheid is dat het totaal niet nodig is om de Palestijnse kwestie te laten voortbestaan en om afhankelijk te blijven van de huidige situatie. Want deze kwestie heeft al een hoge leeftijd bereikt en na de ouderdom is het enige dat overblijft de dood. Daarom moet deze kwestie ofwel vandaag worden opgelost, ofwel verdwijnen, net als de Andalusische kwestie [de wens van een islamitische staat in Spanje]. Wijze mensen beseffen dat er helemaal geen verschil is tussen deze twee kwesties.

Als mens, als moslim en als Arabier ben ik bedroefd over de situatie van de Palestijnse gewone man, die is opgeofferd door zijn politieke leiders.
Ik wens hem het beste en hoop dat hij uit zijn coma zal ontwaken en zal kiezen wat goed is voor hem en zijn toekomst.

Zijn meningsverschil met zijn opponenten over grond is echter niet heilig voor mij. Vooral omdat de normalisatie van de betrekkingen tussen de Arabische landen en Israël mij en andere moslims in staat zal stellen om de Al-Aqsa moskee te bezoeken en daarin te bidden [op de Tempelberg in Jeruzalem. Dat is al mogelijk voor wie dat wil, maar er is nog geen rechtstreekse verbinding].
Dat is het enige dat voor ons telt.

Het is waar dat het volk van Palestina beter verdient.
Maar logisch beschouwd is het slechts een geschil over onroerend goed. Niemand zou zich moeten schamen om dit feit te erkennen.


Bronvermelding:
Datum:        15-09-2020
Website:      https://likoed.nl/


 

 

EN / NL/ עב