Deze keer de Waldorfsalade die eind jaren 1890 werd gecreëerd in het Waldorf Astoria Hotel in New York. Het was meteen een succes.

De originele versie bevatte alleen appels, selderij en mayonaise. Gehakte walnoten werden later een integraal onderdeel van het gerecht. In delen van Europa wordt kip toegevoegd om dit meer een licht hoofdgerecht te maken, en dat is de versie die we hier presenteren. We hebben in de loop der jaren ook andere ingrediënten aan deze salade toegevoegd. Waldorfsalade wordt meestal geserveerd op een bedje van sla.

Ingrediënten
–   450 gram rode appels, ongeschild en in blokjes gesneden (ongeveer 3 middelgrote appels)
–   3 eetlepels vers citroensap
–   1/2 kopje (Gefen) Light Mayonaise, of naar smaak
–   4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
–   4 sjalotten, gesnipperd (optioneel)
–   1/2-3/4 kop (Gefen) Ananasstukjes, of naar smaak
–   1 teentje knoflook, fijngehakt of 1 blokje (Gefen) bevroren knoflook
–   1/2 kop walnoten, gehakt, plus wat meer voor garnering
–   450 gram gekookte kip, in blokjes
–   2 eetlepels turbinado suiker, of naar smaak
–   Zwarte peper, naar smaak
–   Sla voor in kom

Bereidingswijze
1.   Doe de appels in een kom met het citroensap en zet opzij
2.   Meng ondertussen de bleekselderij, sjalotten, ananasstukjes, knoflook en walnoten.
3.   Voeg toe aan het appelmengsel.
4.   Roer de overige ingrediënten, mayonaise, suiker en peper erdoor.
5.   Voeg gekookte kip toe en meng goed.
6.   Schenk desgewenst op een met sla beklede serveerschaal
7.   Garneer met gehakte walnoten.

Eet smakelijk!


Bron: Kosher.com

 

 

EN / NL/ עב