Rabbi Avi Berman, legde in een interview met Arutz Sheva zondag uit waarom zijn organisatie hielp bij het organiseren van een speciale gebedsbijeenkomst op de Westelijke Muur namens degenen die leden aan het coronavirus.

“Dit is de plaats waar we tijdens Sukkot altijd bidden voor alle naties over de hele wereld. Dus kozen we deze plek, samen met Rabbi Shmuel Eliyahu, en Rabbanei Hakehilot en rabbijnen van Chabad uit China

‘We bidden voor het snelle herstel van al diegenen die besmet zijn met het coronavirus en dat er een medische oplossing komtvoor dit coronavirus’, aldus Rabbi Berman.

‘Ons doel is om te doen wat we kunnen. Artsen weten hoe ze geneeswijzen kunnen vinden, wij weten hoe we tot God moeten bidden. We weten hoe we met God moeten praten en zeggen: Alstublieft, breng een spoedig herstel aan al diegenen die ziek zijn.’

‘We zijn gewend om hier in de Kotel te bidden voor regen voor Israël, te bidden voor degenen in gevangenschap… voor vele andere behoeften die het Joodse volk heeft. Maar we stonden hier in de voetstappen van Abraham, die namens God pleiten namens Sodom en Gemorra. ‘

“We pleitten bij God en vroegen: ’Wilt u de artsen zo snel mogelijk een remedie laten vinden?’

Honderden mensen namen zondag deel aan de gebedsdienst. De dienst, die zowel mincha (het traditionele joodse middaggebed) als maariv (het traditionele joodse avondgebed) omvatte, omvatte een speciaal gebed namens de mensen van China, een in het Chinees gelezen gebed en het blazen van een sjofar.

Bijna 69.300 mensen zijn tot nu toe gediagnosticeerd met het coronavirus, de overgrote meerderheid van hen (meer dan 68.500) in China.

Volgens de officiële telling zijn duizend-zes-honderd-eenenzeventig mensen gestorven volgens de officiële telling, terwijl tot nu toe 9.883 mensen zijn hersteld.


Bronvermelding
Datum:       16-02-2020
Auteur:       Yoni Kempinski
Beeld:         Pixabay
Website:     http://www.israelnationalnews.com/

Bewerkt door Radio Israel/Cees van der Vlist


 

EN / NL/ עב