De financiering moet 15 keer de huidige begroting bedragen.

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en majoor-generaal Yaniv Asor, hoofd van het Manpower Directorate van de IDF, hebben zondag een grote uitbreiding aangekondigd van kortingen en voordelen voor reservisten en hun gezinnen.

Het nieuwe programma voor een som van 200 miljoen shekels (55 miljoen dollar) is 15 maal het huidige budget. Het zal naar verwachting worden goedgekeurd na de goedkeuring van de staatsbegroting in mei, door een comité van ministers op 5 juni en door het kabinet op 11 juni.

Gallant zei dat het plan ten goede zou komen aan 133.000 actieve IDF-reservisten in plaats van de huidige focus op ongeveer 1.500 senior reservistencommandanten.

De nieuwe voordelen omvatten een verdubbeling van het budget tot 32 miljoen shekels (9 miljoen dollar) voor amusement en goederen; gedeeltelijke subsidies voor zomerkampen voor kinderen, waarbij 1.500 shekels (414 dollar) per gezin beschikbaar komt; en kortingen op elektriciteitsrekeningen, van 5% tot 15%; en op onroerendgoedbelasting van 0% tot 10%.

“Het doel is een historisch onrecht recht te zetten, degenen die dienen te belonen en meer te geven. We voeren drastische veranderingen door”, aldus Gallant.

________________________________________________________________________

Bronvermelding:
Datum:
21-05-2023

Auteur:
JNS – Jewish News Syndicate

Website:
www.newsrael.com

_______________________________________________________________________

EN / NL/ עב