In een persverklaring maakt Yad Vashem bekend dat de eerste van drie virtuele rondleidingen door het museum op 4 maart zal plaatsvinden, tijdens de eerste rondleiding wordt de buitencampus verkent, met de nadruk op de thema’s heldendom en verzet.

Kom meer te weten over joden in de getto’s die gevochten hebben tegen de nazi’s, als partizanen of als soldaten in de geallieerde strijdkrachten en ook over niet-joden die hun leven hebben gewaagd om joden te redden.

Er wordt virtueel een bezoek gebracht aan het monument van de opstand in het getto van Warschau, de eerste grote gewapende opstand tegen de Nazi’s in Europa. Ook zal het monument voor de joodse soldaten en partizanen die vochten tegen nazi-Duitsland worden bezocht en de bomen die zijn geplant ter ere van de rechtvaardigen onder de naties.

De virtuele rondleiding is de eerste in een driedelige online serie met de titel “Tours of the Yad Vashem Grounds in Memory of Sheldon G. Adelson – Patron of the Mount of Remembrance”, en vindt plaats via Zoom op 4 maart 2021 19:00 uur Nederlandse tijd.

Via deze link kunt u zich gratis registreren: https://yadvashem-org.zoom.us/meeting/register/tZAscOChpzoiGtOeo49_HYcycBOdUk9SIa5s


Bronvermelding:
Datum:        01-03-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Warschau, Polen, 1943, de mannen van generaal Stroop naast brandende gebouwen tijdens het neerslaan van de opstand. Foto Yad Vashem.
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב