Bij een terreuraanslag in Beersheba zijn dinsdag vier mensen gedood en twee vrouwen gewond geraakt, aldus politie en hulpdiensten.

De twee gewonde vrouwen verkeren in kritieke toestand. Een buschauffeur die in de buurt van de plaats delict was, heeft de aanvaller neergeschoten, aldus de politie. De medische toestand van de aanvaller was niet meteen duidelijk.

Volgens de politie arriveerde de aanvaller bij een tankstation op Route 60 in de buurt van Beersheba, waar hij een vrouw neerstak. Daarna keerde hij terug naar zijn auto, ramde een fietser, liet zijn auto achter bij een winkelcentrum, daar stak hij een andere man en een vrouw neer. Daarna keerde hij terug naar zijn auto en reed tegen het verkeer in, totdat hij werd achtervolgd en geramd door een ander voertuig dat hem stopte.

De fietser en twee van de steekslachtoffers in het winkelcentrum bezweken later aan hun verwondingen.

Premier Naftali Bennett hield een briefing met minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev en politiecommissaris Kobi Shabtai.

De terrorist, Mohammad Ghaleb Abu al-Qi’an, 34, uit de nabijgelegen bedoeïen stad Hura, zat een tijd uit voor veiligheidsgerelateerde overtredingen. Een veiligheidsbron zei dat de aanvaller een bekende ISIS-aanhanger was die drie jaar in de gevangenis heeft gezeten omdat hij lid was van de terreurgroep Islamitische Staat en probeerde mensen daarvoor te rekruteren. In 2019 kwam hij vrij.

De terreurgroep Hamas prees de steekpartij en zei dat het “de uitvoerder van de heroïsche operatie in het bezette Beersheba groet”.

“De misdaden van de bezetting zullen worden beantwoord met heroïsche operaties: steken, rammen en schieten”, vertelde Hamas-woordvoerder Abd al-Latif al-Qanou aan de officiële Hamas-radio.


Bronvermelding:
Datum:        23-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב