Nadat eerder op woensdagavond en de afgelopen nacht opnieuw raketten vanuit Gaza richting Israël werden afgeschoten heeft de IDF vanochtend vroeg twee Hamas doelen aangevallen en vernietigd.

Volgens de gemeente Sderot weerden er in totaal 6 raketten afgevuurd, een raket richting de stad werd onderschept door de Iron Dome, 1 raket kwam in open terrein terecht de rest vile in Gaza.

IDF-straaljagers vielen een productie-, conserverings- en opslaglocatie voor ruwe chemische materialen aan die wordt gebruikt door de raketproductielijn van de Hamas Terrorist Organization en een wapenproductielocatie, beide gelegen in het centrum van de Gazastrook.
Foto IDF-woordvoerder

Het Palestijnse nieuwscentrum Shehab meldde dat Israël “verzetsplaatsen” in de centrale Gazastrook heeft gebombardeerd.

Op beelden die door Palestijnse media zijn gepubliceerd, is te zien hoe vuurballen ontploffen in de dichtbevolkte enclave aan de kust.

Deze aanval schaadt de capaciteiten aanzienlijk en verhindert verdere wapenverwervingscapaciteiten van de Hamas Terrorist Organization.

Er waren niet direct meldingen van gewonden.

De IDF houdt de Hamas Terrorist Organization verantwoordelijk voor alle terreuractiviteiten vanuit de Gazastrook en zal de gevolgen van de veiligheidsschendingen tegen Israël onder ogen zien.

Bij de raketaanval op woensdagavond raakte een vrouw van in de vijftig licht gewond nadat ze uitgleed terwijl ze naar een schuilkelder in Sderot rende, zeiden medici. Ze werd door de ambulancedienst van Magen David Adom voor behandeling naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Een groot stuk granaatscherven veroorzaakte lichte schade aan een weg, zei de gemeente Sderot.

Foto gemeente Sderot
————————————————

Bronvermelding:
Datum:        02-02-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב