De afgelopen nacht rond 03.30 klonk het luchtalarm iin Ashkelon, Sderot en het gebied rond de Gazastrook, en werden zes raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook richting Israëlisch grondgebied. Vijf raketten werden onderschept door de Iron Dome, één raket viel in een open gebied.

De raketaanval van Hamas is een mogelijke reactie op de schietpartij eerder in Nablus waarbij 10 mensen omkwamen en 102 gewond raakten. Van de doden waren volgens Palestijnse media 6 leden van ‘Lions Den’ de extreme terreurorganisatie.

Op sociale media gedeelde video’s toonden een grote explosie bij een gebouw nabij de kust en een donkere rookpluim die in het vroege ochtendlicht boven de dichtbevolkte enclave uitsteeg.

In reactie hierop heeft de IDF donderdagochtend vroeg, met gevechtsvliegtuigen een wapenproductielocatie van de Hamas Terreurorganisatie in de centrale Gazastrook getroffen.

Tegelijkertijd werd een militaire compound van de Hamas Terreurorganisatie in het noorden van de Gazastrook getroffen, die ook werd gebruikt als opslagplaats voor marinewapens.

De compound ligt naast een moskee, medisch centrum, school, hotel en politiebureau.

Dit dient als verder bewijs voor de manier waarop de terroristische organisatie Hamas de burgerbevolking van de Gazastrook uitbuit door haar middelen opzettelijk in het hart van burgergebieden te plaatsen.

Foto IDF-woordvoerder

Deze aanval schaadt aanzienlijk de capaciteiten en verhindert verdere wapenverwervingscapaciteiten van Hamas in de Gazastrook en met name in de maritieme zone.

De IDF houdt Hamas verantwoordelijk voor alle terreuractiviteiten vanuit de Gazastrook en zal de gevolgen van de veiligheidsschendingen tegen Israël onder ogen zien.


Bronvermelding:
Datum:        23-02-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          IDF-woordvoerder
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב