Honderden Palestijnen marcheerden dinsdagochtend vroeg door steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever, uit solidariteit met de terreurgroep Lion’s Den, die sterk betrokken was bij de recente botsingen in Nablus en omgeving.

Maandag riep de organisatie op tot solidariteitsmarsen in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, deels om te protesteren tegen een Israëlisch besluit eerder deze week om de werkvergunningen in te trekken voor 164 familieleden van Lion’s Den terroristen. Het besluit werd genomen na een veiligheidsbriefing gecoördineerd door minister van Defensie Benny Gantz, aldus meldt Haaretz.

De Palestijnse groep “Lion’s Den” opereert rond Nablus, voornamelijk in de oude stad en het nabijgelegen vluchtelingenkamp Balata. De verklaarde missie van de groep is om Israëlische veiligheidstroepen aan te vallen die in de stad patrouilleren of om veiligheid te bieden aan Joden die komen bidden bij het graf van Jozef. De meerderheid van de leden is tussen 18 en 24 jaar oud, seculier en neemt geen bevelen aan van plaatselijke religieuze figuren.

Veel mensen gaven gehoor aan de oproep van de organisatie tot demonstraties, die van na middernacht tot in de vroege ochtenduren duurden. Volgens berichten op sociale media waren er demonstraties in Nablus, Hawara, Jenin en het aangrenzende vluchtelingenkamp, ​​in de wijken Silwan en Shuafat in Oost-Jeruzalem, evenals in Hebron, Tul Karm, Qalqilya en Ramallah.


Bronvermelding:
Datum:        18-10-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב