JERUZALEM – De All Nations Convocation and Watchmen’s Tour of Israel zal dit najaar het begin zijn van een reeks christelijke evenementen wanneer deze over een paar weken van start gaat met meer dan 1.000 pelgrims die uit het buitenland komen voor twee weken van gebed, vasten en aanbidding in Jeruzalem.

En nadat hij het evenement de afgelopen twee jaar moest annuleren vanwege de COVID-sluitingen in Israël, staan ​​Tom Hess – oprichter van het Jerusalem House of Prayer for All Nations (JHOPFAN) – en zijn vrouw, Kate – directeur van The King’s Harp Program – vol met verwachting over de bijeenkomst van dit jaar.

“Dit jaar komen er meer mensen van over de hele wereld terug en dit jaar is ons thema ‘De Koning komt’, en het is gericht op de komst van de Koning en het voorbereiden van de weg voor de komst van de Koning der heerlijkheid. Tom zei in een interview met ALLE ISRAL NIEUWS. “We danken God dat de Koning zeer binnenkort komt en voor de manier waarop Hij in deze laatste dagen werkt.”

Voorafgaand aan COVID werd de bijeenroeping sinds 1994 elk jaar gehouden. Nu zou het wel eens het grootste persoonlijke christelijke evenement kunnen zijn sinds Israël in maart heropend werd.

De oproeping van 2022 zal de verloren tijd inhalen, zowel qua omvang als qua boodschap. Om te beginnen zal het evenement een openluchtconcert bevatten van 144 harpisten op de zuidelijke trappen van de Tempelberg.

Net als de naam, trekt de All Nations Convocation deelnemers uit vele landen en richt het zich op gebed voor en vanuit deze landen met aanbiddingssessies die in verschillende talen worden geleid. Andere evenementen zijn een bijeenkomst in de Knesset – het Israëlische parlement, begeleide gebedsreizen naar de grenzen van Israël en andere belangrijke locaties, plus een focus op empowerment en het doorgeven van het stokje aan de volgende generatie.

“We verzamelen machtige mannen en vrouwen uit alle naties om samen te komen in hun twintiger jaren, om te bidden voor een doorbraak voor de volgende generatie,” zei Tom, opmerkend dat Jezus, David en Joseph belangrijke spirituele mijlpalen bereikten in hun jaren ’20 en ’30 . “Dus we roepen de volgende generatie op om bij Israël te komen staan.”

Zowel Tom als Kate zijn directeuren van de JHOPFAN – waar het 24 uur per dag gebed op de Olijfberg zelfs tijdens de pandemie geen tel oversloeg.

“We doen hier in Jeruzalem 24/7 non-stop … het is al 35 jaar nooit gestopt, zelfs niet door COVID,” zei Tom, “Maar elk jaar, gedurende 10 dagen, verplaatsen we dit naar Ramat Rachel Hotel, en we doe een globale opperkamer van de laatste dagen, gebaseerd op de 12 poorten van Jeruzalem. Dus mensen komen van elke poort en hun eerste verantwoordelijkheid die ze hebben in de oproeping is dat ze een wacht van twee uur houden in hun poort.”

Met minder dan een maand tot het evenement, bevindt de registratie van de oproeping zich bijna op het niveau van vóór de pandemie, maar zal dit waarschijnlijk niet bereiken vanwege COVID-19-vergrendelingen in China. Afgevaardigden uit China omvatten gewoonlijk 25 tot 30% van de deelnemers aan de conventie.

Er staan ​​zeventig regeringsleiders op het programma en andere sprekers en aanbiddingsleiders zijn onder meer Cindy Jacobs en Beckah Shae uit de Verenigde Staten; Heidi Baker uit Mozambique; Jobst Bittner uit Duitsland; Dr. Niko uit Indonesië; Jozua Aaron uit Israël; Afeef Halasah uit Jordanië; Maksim Asenov uit Bulgarije; John Mulinde uit Oeganda. ( Zie hier voor details. )

De bijeenroeping begint met het bijbelse Bazuinenfeest – gevierd als Rosj Hasjana in Israël – en gaat door tot Yom Kippur, de Grote Verzoendag, en eindigt vlak voor het Loofhuttenfeest.

“Het is een beeld van de laatste dagen van deze grote inzameling die plaatsvindt, zowel van Israël – de Joden die terugkeren naar Israël – als ook van de naties, die naar de berg van de Heer komen”, zei Kate verwijzend naar Jesaja 2 en Zacharia 8 “We zijn zo opgewonden om deel uit te maken van wat God aan het doen is. Het is niet wat wij doen, maar wat God in onze dagen doet. En we willen dat alle anderen deel uitmaken van wat God aan het doen is in deze tijd in de geschiedenis.”

Jeruzalem Huis van Gebed voor Alle Naties Oproeping in Jeruzalem (Foto beleefdheid)

 

Deelnemers staan ​​ook naast Israël en het Joodse volk door te vasten tijdens Yom Kippur – samen met de rest van de natie.

“We zien ze niet alleen als Joodse feesten, maar het zijn bijbelse feesten omdat ze uit de Bijbel komen. Dus we geloven dat alle naties geroepen zijn om deel te nemen aan het einde van het feest, de feesten van de Heer,’ zei Tom. “We maken ons klaar voor de komst van de Koning der heerlijkheid en wanneer Hij komt, zal Hij ons van een niet-Joodse kalender halen en ons op een bijbelse kalender zetten.”

Hij merkte op dat de belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus in de Bijbel parallel lopen met de feesten.

“Nu leven we in een dynamiek waar de volgende feesten die vervuld moeten worden het Bazuinenfeest en Jom Kippoer zijn en dan het Loofhuttenfeest”, zei Hess.

MUZIEK MAKEN VOOR DE HEER MET DE HARP

Kate traint al 12 jaar harpisten in Davidische aanbidding. In Israël hebben deze muzikanten dienst gedaan in ziekenhuizen en bij de jaarlijkse samenkomsten. Maar voor deze nemen ze een tandje hoger, zei Kate.

“Elk jaar op de openingsavond hebben we meestal 24 harpisten als symbool van wat er in de hemel gebeurt, de 24 oudsten. Maar dit jaar gaan we eropuit, op een been – we voelden dat de Heer ons een veel groter aantal gaf,” legde Kate uit, verwijzend naar de 144 muzikanten die zullen spelen op de zuidelijke trappen van de tempel waar Peter predikte en 3000 mensen ontvingen de Heer op Pinksteren.

Kate Hess en The King’s Harp Program (foto met dank)

 

Tijdens COVID organiseerde Kate maandelijkse harptrainingen online – wat sindsdien heeft geleid tot honderden mensen die anderen op de harp zijn gaan trainen.

“Het is een ongelooflijke reis van voorbereiding geweest en we zijn gewoon heel enthousiast om alle naties weer te ontvangen en om daar ter plaatse te zijn met Israëli’s en vele naties die zich hebben verenigd. Het is echt een beeld van wanneer je het hebt over de ‘eindtijd’, want we weten dat voordat het einde de laatste inzameling is,’ vervolgde Kate.

“De eerste vruchten waren Pinksteren, maar nu komen we aan deze laatste periode waarin we Israël en de naties zien samenkomen en de volheid komt en deze laatste oogst, de grotere oogst die eraan komt.”

De All Nations Convocation and Watchmen’s Tour of Israel vindt plaats van 25 september tot 9 oktober. Om u te registreren of voor meer informatie, neem contact op met: ancj@jhopfan.org of kijk op de website . Voor meer informatie over het Huis van Gebed, zie de JHOPAN-website .

———-

Bronvermelding:
Datum:        08-09-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב