JERUZALEM, Israël – De afgelopen maanden hebben Israëli’s een golf van terreuraanslagen ondergaan. Noodhulp is essentieel om het aantal slachtoffers zo laag mogelijk te houden.

Voorwaarde daarvoor is dat er voldoende ambulances zijn om het werk te doen. CBN Nieuws Chris Eastell, chef-directeur van het Midden-Oosten, sprak met een organisatie op welke manier eerste hulpverleners van deze hulpmiddelen kunnen worden voorzien. Immers, snel op de plaats van een terreuraanslag komen is van levensbelang. De organisatie Jesus Ministries schonk onlangs drie nieuwe ambulances aan de eerste hulpverleners van Israël, Magen David Adom.

“Dit is een praktische manier om steun te tonen,” vertelde Sadhu Sundar Selvaraj van Jesus Ministries aan CBN News. De ambulances zullen een verschil maken bij het bestrijden van terrorisme.

“Elk van deze voertuigen levert jaarlijks honderden en duizenden mensen diensten. Op die manier kunnen we baby’s veilig op weg naar de ziekenhuizen afleveren. We kunnen mensen met een handicap ondersteunen … en ze dan brengen naar de stabiele omgeving van een ziekenhuis,” verklaarde Yonatan Yagodovsky aan CBN News.

De geschenken tonen de groeiende relatie tussen christenen en joden.

“De ambulances zijn een belangrijk onderdeel om het Israëlische volk de christelijke steun en liefde voor Israël te tonen. Dit is een van de belangrijkste aspecten van de ambulances. Het toont aan het Israëlische volk, dat zich vaak erg alleen voelt, dat het niet alleen staat maar geholpen wordt door christenen,” vertelde Ann Ayalon, de vrouw van de voormalige Israëlische vice-minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon, aan CBN News.

Norman Feingold, oprichter van Christian Friends of Magen David Adom zei ook, dat het Joodse volk moet weten dat miljoenen christenen hen steunen.

“We zijn een geïsoleerd volk. We zijn een volk dat veel gelasterd wordt. We worden getuchtigd. We zijn verbannen in zoveel delen van de aarde,” vertelde Feingold aan CBN News. “Tegelijkertijd, als je eenmaal het mangat uit de geheime kamers kunt tillen, zijn er miljoenen en miljoenen die het Joodse volk steunen en liefhebben.”

“Het is onze taak om die deuren te openen, open te wrikken, open te houden en ervoor te zorgen dat de joods-christelijke relatie een voortdurende prachtig mooie bloem is die groeit en bloeit voor de hele wereld om te zien,” zei hij .

Een ambulancechauffeur wilde een boodschap doorgeven aan christenen. “Hij zei, ‘vertel hen, dat elke keer dat ik een oproep krijg, dat ik voel ze allemaal bij me zijn. Ik krijg daardoor de energie om iemands leven te redden en om de mensen gezondheid en veiligheid te bieden’.”

“In de eindtijd zal Israël helemaal met rust worden gelaten, zoals we lezen uit de Heilige Geschriften, en de enige mensen die met hen zullen blijven zoals het in het verleden was, zullen de christenen zijn,” zei Selvaraj.

Bron: https://www2.cbn.com/

EN / NL/ עב