Het lichaam van de Israëlische Druze, Tiran Ferro, de 18-jarige middelbare scholier uit Daliat al-Carmel die omkwam bij een auto-ongeluk op de Westelijke Jordaanoever, is gerepatrieerd – meer dan 24 uur nadat het door gewapende Palestijnen uit het ziekenhuis was weggerukt omdat ze dachten dat het een Israëlische soldaat was, aldus de IDF.

“Na inspanningen van het veiligheidsinstituut Cogat in samenwerking met de Palestijnse Autoriteit, is het lichaam van Tiran Fero donderdagochtend vroeg overgedragen aan zijn familie in Israël”, aldus de IDF.

Fero, die donderdag zijn 18e verjaardag zou vieren, kwam uit de Druzen stad Daliyat al-Karmel en was dinsdag op reis in de auto van een vriend toen de twee betrokken raakten bij een verkeersongeval. Ze werden met spoed naar het Ibn Sina ziekenhuis in Jenin gebracht. Terwijl zijn vriend later met een militaire helikopter naar Israël werd overgebracht voor behandeling, geloofden Palestijnse medische functionarissen dat Ferro’s overplaatsing zijn leven in gevaar zou brengen. Als gevolg hiervan bleef hij in het Ibn Sina ziekenhuis in Jenin, waaruit hij later werd ontvoerd.

COGAT-agenten hadden donderdagochtend een ontmoeting met de familie van Tiran Ferro, voordat ze dinsdag het lichaam teruggaven van de 18-jarige die omkwam bij een auto-ongeluk op de Westelijke Jordaanoever. Foto COGAT

Zijn familie beweert dat Palestijnse schutters hem levend uit het ziekenhuis hebben meegenomen, terwijl de eerste rapporten aangaven dat hij al dood was toen hij werd meegenomen.

Woensdagavond verzamelden demonstranten zich in de druzische stad Daliat al-Carmel om te protesteren tegen de ontvoering van Ferro. De demonstranten riepen op om actief te strijden tegen wat zij zien als een vernedering. De demonstranten blokkeerden Route 6 gedurende een aantal kilometers in het noorden van Israël, waardoor de burgemeester van Dalian al-Carmel, Rafik Halabi, gedwongen werd zelf te proberen de demonstranten uiteen te drijven.

“Ik kan het niet beschrijven,” vertelde Hussam, Fero’s vader aan Channel 13. “Mijn hart is gebroken. Ik heb vandaag een zoon verloren, hij is vandaag jarig. In plaats van een verjaardag te vieren met zijn familie, bereid ik een begrafenis voor, dus je kunt je voorstellen wat voor pijn ik doormaak.”

Vader van Fero. Foto Channel 13 Twitter

Fero’s oom zei: “De hele familie is iedereen zeer dankbaar die heeft bijgedragen aan het oplossen van deze crisis en het terugbrengen van het lichaam van Tiran, zodat we op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen.”

Premier Yair Lapid betuigde zijn “oprechte condoleances” aan de familie na de terugkeer van Fero’s lichaam.


Bronvermelding:
Datum:        24-11-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Facebook
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב