Enige tijd geleden hebben we de reeks in de Bijbelstudie over Daniël hoofdstuk 3 afgesloten. Heeft u ze ook inmiddels allemaal beluisterd en bent u klaar voor een nieuwe aflevering van een nieuwe reeks?

Hoofdstuk 4 is heel bijzonder; niet alleen voor het Bijbelboek Daniël, maar voor de hele Bijbel. Koning Nebukadnezar, de heidense koning van het grote Babylonische rijk, is zèlf aan het woord – voor het grootste gedeelte – en schrijft een open brief “aan alle volken, natiën en talen”. We kunnen rustig stellen dat hij vooral aan hun vertegenwoordigers schrijft, mensen die een positie van autoriteit bekleden. Dat deze brief eeuwenlang is bewaard en vandaag de dag nog te lezen is, zegt alles. De inhoud gaat ook de huidige hoogwaardigheidsbekleders aan, de plutocraten en oligarchen van vandaag. Bovendien, iedere persoon die een zekere mate van gezag heeft zou er goed aan doen van de les die deze koning lang geleden opgetekend heeft te leren en het ter harte te nemen.

Luister vanavond om 19:00 uur via Radio Israel.nl als Debby van Galen in ons Bijbelstudieprogramma Onder de vijgenboom met deze nieuwe reeks begint. Na de uitzending is de aflevering ook weer als podcast te beluisteren. Laat je verrassen, bemoedigen en je begrip van Gods Woord toenemen.

EN / NL/ עב