Goed nieuws voor iedereen die een reis naar Israël heeft gepland of gaat plannen, vanaf zaterdag 211 mei a.s. is er geen Covid-test meer nodig voorafgaand aan de reis.

Ook hoeven reizigers niet langer een negatief testresultaat te overleggen voordat ze aan boord gaan van een vlucht naar Israël.

Wat blijft is dat reizigers 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring moeten overleggen, wat online hier te vinden is.

De regels zijn bijgewerkt vanwege de afnemende COVID-19-morbiditeit, zei het ministerie van Volksgezondheid, eraan toevoegend dat ze van toepassing zullen zijn op alle land- en zee overgangen.

Uw reisbureau kan u verder alle informatie geven.

Verder wordt er bij het ministerie van Volksgezondheid de laatste dagen gesproken over het beëindigen van de quarantaine-eis voor coronaviruspatiënten, meldt Ynet.

Terwijl ambtenaren van het ministerie inschatten dat Israëls laatste pandemie-geïnduceerde beperking zal worden geannuleerd nadat het aantal dagelijkse gevallen zich stabiliseert op een paar honderd per dag, roepen hoge gezondheidsfunctionarissen op om de quarantaine eis helemaal te laten vallen.

De minister heeft nog geen standpunt ingenomen, terwijl wordt verwacht dat de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. Sharon Elroy-Preis, zich tegen deze beslissing vooralsnog zal blijven verzetten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Bronvermelding:
Datum:        17-05-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב