Oezbekistan is een land met een laag inkomen waarvan de economie de laatste tijd is gegroeid en een beperkte persoonlijke vrijheid biedt. Omida is een alleenstaande ouder die aliya naar Israël maakte vanuit Oezbekistan toen de ineenstorting van het communisme in het land plaatsvond. Nadat ze haar leven in extreme armoede had geleefd, ging ze op zoek naar een beter leven in Israël.

Omida vestigde zich in de centrale districtsstad Rosh HaAyin. Later kwam haar moeder, Lula, bij haar in Israël. De zoon van Omida is nu 10 maanden oud. Maar zelfs nadat ze de armoede in Oezbekistan had verlaten, ontdekte Omida dat het leven in Israël geen gemakkelijke onderneming was en had ze moeite om rond te komen.

Het was voor Omida moeilijk om als alleenstaande ouder erachter te komen hoe de uitgaven worden betaald. Maar haar vreugde in haar kleintje geeft haar alle geluk.

Israel Relief Aid werkt al jaren samen met het Jerusalem Talpiot Aid Center. Zij verstrekken allerlei hulpgoederen aan mensen in Israel die armoede lijden.  Het was ook bij dit hulpcentrum dat Omida tijdens haar tijd in Israël hulp vond.

Sergey van de hulpcentra zegt: ‘We hebben deze familie gedurende hun tijd in Israël vele malen geholpen met allerlei verschillende goederen die ze nodig hadden. We hebben ze net vandaag een deken, kleding en truien gegeven en ze bedanken ons ervoor.’

Het is een geweldig gevoel dat worstelende gezinnen geholpen worden en om de natie Israël op deze manier te helpen. Daarom is de import van hulpcontainers cruciaal. Dank aan GoodsForGood voor hun hulp om deze container met hulpgoederen naar Israel te brengen.

Wanneer u zich geroepen weet om het werk van Israel Relief Aid te ondersteunen dan kunt u hier uw donatie over maken. Uw gift is aftrekbaar voor de belasting.

 

 

EN / NL/ עב