Slechts één van de 61 Israëli’s die in ernstige toestand met COVID in het ziekenhuis zijn opgenomen, is een volledig gevaccineerde persoon jonger dan 60 jaar, meldde Channel 12-nieuws zondag, daarbij verwijzend naar cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens het rapport zijn 24 van degenen in ernstige toestand niet gevaccineerd, terwijl 37 volledig zijn gevaccineerd. De enige ernstig zieke volledig gevaccineerde persoon jonger dan 60 jaar was in de leeftijdsgroep 50-59 jaar.

Er waren geen volledig gevaccineerde personen jonger dan 50 jaar in ernstige toestand.

Ondertussen waren onder de niet-gevaccineerden 14 mensen jonger dan 50 jaar in ernstige toestand, van wie twee jonger dan 40 jaar.

Wat betreft de vraag waarom in de groep boven de 60 de meerderheid van de ernstig zieken werd gevaccineerd, merkte het rapport op dat de meeste mensen in de leeftijdsgroep worden gevaccineerd, en dat de bevolking waarschijnlijk meer vertegenwoordigd zal zijn. Het is ook mogelijk dat niet-gevaccineerde personen voorzichtiger zijn geweest dan degenen die zich door de vaccins beschermd voelden.

Meer dan 56 procent van alle Israëli’s is volledig gevaccineerd en meer dan 90% van de 60-plussers heeft beide doses van het Pfizer-vaccin gekregen.

Zondagmiddag waren er 6.598 actieve COVID-gevallen in Israël, waarvan 121 in het ziekenhuis, 61 in ernstige toestand en 14 aan beademingsapparatuur. Sinds begin juli zijn in het land zestien mensen overleden aan COVID.

Het aantal Israëli’s met COVID in ernstige toestand is de afgelopen maand gestegen naarmate de ultrabesmettelijke Delta-variant zich in het land voordoet. Een maand geleden waren er slechts 19 ernstige gevallen in het land; Het cijfer van zondag 61 is het hoogste in twee maanden. Op het hoogtepunt eind januari waren er meer dan 1.000 ernstige gevallen.


Bronvermelding:
Datum:        19-07-2021
Auteur:         AMY SPIRO
Beeld:          Tomer Neuberg/Flash90
Website:      www.timesofisrael.com


 

EN / NL/ עב