De missie, die nu Tel Aviv Stock Exchange haar thuis noemt, opereerde tot nu toe vanuit het huis van de ambassadeur in Herzliya, die sinds 1 maart in de Joodse staat verblijft.

Met de nationale vlag gehesen naast de vlag van Israël, is de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Tel Aviv zondag officieel geopend.

De diplomatieke missie van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël is gevestigd in het gebouw van de effectenbeurs van Tel Aviv. Tot nu toe opereerde de missie vanuit het huis van ambassadeur Mohamed Al-Khaja in Herzliya.

https://www.youtube.com/watch?v=Pv2bNqM5mYU&feature=youtu.be

Ambassadeur Mohamed Al-Khaja wordt gezegend door Rabbi Shalom Cohen van Shas, ter gelegenheid van de officiële opening van de Ambassade van de VAE in Israël.

De missie is de eerste die vanuit de beurs van Tel Aviv opereert, een gebouw waar ook verschillende Israëlische technologiebedrijven zijn gevestigd.

Tijdens de laatste gevechtsronde tussen Israël en Hamas keerde Al-Khaja enkele dagen terug naar de VAE. Zijn vrouw en vier kinderen wonen nog steeds in de Golfstaat, maar zullen zich naar verwachting binnenkort bij hem voegen.

Al-Khaja, die al een aantal Israëlische ministers heeft ontmoet, ontmoette op zondag voor het eerst minister van Onderwijs Yoav Galant. De ambassadeur had ook een ontmoeting met Rabbi Shalom Cohen, een hooggeplaatste religieuze leider van de ultraorthodoxe Shas-partij, die hem zegende en verwelkomde in Israël.


Bronvermelding:
Datum:        31-05-2021
Beeld:         Ambassadeur Mohamed Al-Khaja wordt gezegend door Rabbi Shalom Cohen van Shas, ter gelegenheid van de officiële opening van de Ambassade van de VAE in Israël.
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב