In een update van eerdere berichten deelt de IDF nu mee dat drie Israëli’s werden gedood en drie anderen raakten ernstig gewond bij een steekpartij op twee afzonderlijke locaties in Ariel, net over de groene lijn. De Palestijnse terrorist werd doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten.

Eerder deelde de IDF en MDA mee dat er twee mensen waren gedood en vier ernstig gewond. Dit is dus nu bijgesteld naar drie doden en drie ernstig gewonden.

De aanslagen begonnen rond 9.28 uur ’s ochtends toen de 18-jarige terrorist die door Palestijnse media werd geïdentificeerd als Muhammad Soof uit het nabijgelegen dorp Haris, die een werkvergunning had om als schoonmaker in de Ariel Industrial Zone te werken, naar de ingang van de poort kwam met een mes in zijn hand.

Hij stak een van de twee civiele bewakers neer en verwondde hem matig. De tweede bewaker loste schoten in de lucht toen de terrorist zo’n 60-70 meter naar het ‘Ten’-tankstation rende waar hij drie mensen neerstak en twee burgers doodde.

De IDF onderzoekt waarom deze bewaker niet gericht op de terrorist heeft geschoten.

Hij vluchtte in een voertuig en botste op verschillende auto’s op Highway 5 nabij de stad. Vervolgens stapte hij uit de auto en stak een andere man neer voordat hij werd neergeschoten.

Volgens MDA boden ambulancepersoneel en paramedici medische behandeling aan drie mensen met steekwonden bij het ‘Ten’-tankstation, een man van in de veertig in kritieke toestand, een man van in de veertig in ernstige toestand.

MDA behandelde ook twee gewonden op Highway 5, een man van in de vijftig die gewond raakte bij de crash en een andere 35-jarige man die werd neergestoken, waren beide ernstig gewond.

Premier Lapid heeft inmiddels de volgende verklaring afgelegd:

“De burgers van Israël zijn vandaag wakker geworden op een moeilijke en pijnlijke ochtend. Een verachtelijke terrorist heeft een gruwelijke terroristische aanslag gepleegd in Ariel. Namens de regering en de staat Israël betuig ik mijn medeleven aan de families van de vermoorden en wens ik een spoedig herstel van de gewonden. We bestrijden het terrorisme meedogenloos met de volledige macht van de IDF, ISA en alle veiligheidstroepen. Onlangs zijn we erin geslaagd een uitgebreide terroristische infrastructuur en planning te ontmantelen, maar we moeten deze oorlog elke dag opnieuw voeren. Onze veiligheidstroepen werken de klok rond om de burgers van Israël te beschermen en de terroristische infrastructuur altijd en overal aan te vallen.”


Bronvermelding:
Datum:        15-11-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          MDA
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב