Een tunnel die werd gebruikt door Palestijnse militanten in Gaza werd vorige maand ontdekt onder een van de scholen van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA).

De UNRWA Zaitoun Preparatory Boys’ School ‘A’ en Elementary Boys’ School ‘A’ waren een van de twee faciliteiten van de organisatie die beschadigd waren tijdens de 11-daagse Gaza-oorlog die eindigde op 21 mei.

Eind mei ontdekte UNRWA wat “blijkt een holte en een mogelijke tunnel te zijn, op de plaats van de raketaanval”, meldde de organisatie afgelopen weekend.

“De diepte van de spouw is ongeveer 7,5 meter onder het oppervlak van de school. UNRWA ontdekte het bestaan ​​van een mogelijke tunnel in het kader van het onderzoek naar de afgevuurde raket”, legt het uit in een verklaring aan de media.

UNRWA zei dat de tunnel niet verbonden was met de school. Er is geen “indicatie van het bestaan ​​van in- of uitgangen voor de tunnel in het pand”, voegde het eraan toe.

De organisatie veroordeelde zowel de Palestijnen die de tunnel bouwden als de IDF voor zijn aanvallen, die schade aan de school zouden hebben toegebracht.

“UNRWA veroordeelt het bestaan ​​en het mogelijke gebruik door Palestijnse gewapende groepen van dergelijke tunnels onder haar scholen in de sterkst mogelijke bewoordingen. Het is onaanvaardbaar dat studenten en medewerkers op zo’n manier in gevaar worden gebracht”, stelt de organisatie.

—————————————–

Bronvermelding:
Datum:         07-06-2021
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב