Zondagochtend werd een Israëlische burger gedood en raakten drie anderen gewond toen een Pales­tijnse Arabische terrorist in de Oude Stad van Jeruzalem het vuur opende met een machine­pistool. Twee politie­agenten raakten licht­gewond, een burger verkeert in ernstige toestand.

De aanval vond plaats bij een van de ingangen van de Tempelberg. Volgens onbevestigde berichten zou de terrorist zich als een ultra­orthodoxe Jood hebben verkleed, zowel om zijn machine­pistool te verbergen als om dichter bij zijn slachtoffers te komen.

Politieagenten die ter plaatse waren schoten terug en doodden de terrorist, die later werd geïdentificeerd als een Palestijnse Arabische inwoner van Oost-Jeruzalem. Hij bleek ook een mes bij zich te hebben. De politie zoekt naar een mogelijke tweede terrorist. Direct na de aanval werd de Tempelberg gesloten voor Joden.

Hamas gaf een verklaring uit, waarin het de aanslag niet expliciet opeiste, maar de aanslag prees als een ‘legitieme’ daad van verzet tegen Israëls ‘bezetting’ van Jeruzalem.

Afgelopen woensdag stak een Palestijnse terrorist twee Israëlische grens­politie­agenten neer in de Oude Stad van Jeruzalem. Op beelden van bewakings­camera’s was te zien hoe de tiener wachtte tot de agenten waren gepasseerd en vervolgens een van de slachtoffers in het hoofd stak.

De tweede agent, een 19-jarige vrouwelijke agent, duwde de terrorist van zich af en worstelde met hem. Zij werd vervolgens een aantal keer gestoken voordat een passerende burger zijn persoon­lijke vuurwapen gebruikte om de terrorist neer te schieten. De gewonde agenten openden ook het vuur en doodden de terrorist. Beide slachtoffers liepen matige verwondingen op.


Bronvermelding:
Datum:        21-11-2021
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Yonatan Sindel/Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

EN / NL/ עב