Een agente van de Grenspolitie reageerde direct bij een steek­incident in Jeruzalem, en neutra­liseerde de terrorist. Elders in Israël was ook sprake van steek­incidenten. Israël lijkt momen­teel weer te maken te hebben met een escalatie van terrorisme.

Maandagmiddag vond in Jeruzalem opnieuw een steek-incident plaats, toen een 17-jarige terrorist twee mensen met een mes aanviel in een winkel nabij het centrale busstation. Een agente van de Grenspolitie, die ter plaatse haar normale surveillance­dienst uitvoerde, was getuige van de aanslag en opende het vuur op de terrorist.

De slachtoffers, twee jonge orthodoxe Joden, raakten door het steek­incident matig gewond, en werden voor behandeling naar het Sha’are Tzedek-ziekenhuis gebracht. De terrorist, die zeer ernstig gewond raakte door de schietpartij, werd naar hetzelfde ziekenhuis gebracht.

De ervaren eerste hulp-arts van Magen David Adom, Shlomi Pinchas, verklaarde: ‘Toen we ter plaatse aankwamen, was het een grote puinhoop. De twee gewonde slachtoffers lagen bewusteloos op de grond met steekwonden. We hebben hen ter plekke de nodige eerste hulp verleend, het bloeden gestelpt, hen medicijnen gegeven en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht’.

Beiden zullen naar verwachting weer kunnen genezen. Dankzij de snelle reactie van de grenspolitie-agente kon grotere schade worden voorkomen.

‘Er bestaat geen twijfel over dat we momenteel te maken hebben met een escalatie van terrorisme, en we zijn voorbereid op elk scenario’, vertelde politie­commandant Doron Turgeman van Jeruzalem aan verslag­gevers op de plaats delict.

Het incident vond plaats, enkele uren nadat het leger een poging tot een steekincident in Gush Etzion had verijdeld. Volgens een woord­voerder van het Israëlische leger is daarbij een Palestijnse terrorist neer­ge­schoten en gewond geraakt, toen hij probeerde met een mes Israëlische soldaten aan te vallen, die de kruising van Gush Etzion bewaken.


Bronvermelding:
Datum:        14-09-2021
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Olivier Fitoussi/Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

 

EN / NL/ עב