Vijftien mensen raakten woensdagochtend gewond bij twee afzonderlijke terreuraanslagen in Jeruzalem bij een busstation bij de ingang van de stad en bij de Ramot Junction. Minstens twee zijn in kritieke toestand.

De politie onderzoekt of er bij het busstation een tas met een explosief is geplaatst met een fiets.

Snelweg 1 is afgesloten voor verkeer vanaf het knooppunt Sacharov in westelijke richting.

Om 07:06 uur ontving Magen David Adom een ​​melding over verschillende gewonden als gevolg van een explosie bij een bushalte nabij de westelijke ingang van Jeruzalem. Zes mensen werden ter plaatse behandeld, twee in kritieke toestand, twee in ernstige toestand en twee in milde tot matige toestand.

Kort nadat de eerste ontploffing was gemeld, werd om 07.30 uur een tweede gemeld bij Ramot Junction in het noorden van Jeruzalem. Drie raakten naar verluidt lichtgewond door granaatscherven als gevolg van de explosie. De medische teams van de United Hatzala verleenden ter plaatse eerste hulp.

https://twitter.com/i/status/1595300305255780352

De woordvoerder van Hamas, Abd Latif al-Kanou, verwelkomde de eerste explosie op het busstation in Jeruzalem: “De zionistische bezetting betaalt vandaag de prijs voor haar misdaden en agressie tegen ons volk en de Al-Aqsa Moskee, en wij hebben hier herhaaldelijk voor gewaarschuwd. Onze mensen zullen niet zwijgen in het licht hiervan, en de verontwaardiging Al-Aqsa zal exploderen en zich verspreiden in alle regio’s ”


Bronvermelding:
Datum:        23-11-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot video Twitter
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב