Christianity Today, een tijdschrift dat invloedrijk is onder Amerikaanse links-georiënteerde evangelische christenen, roept donderdag in een commentaar op tot het afzetten van president Donald Trump.

In een commentaar stelt het blad Christianity Today dat Trump zijn macht heeft misbruikt om een van zijn politieke rivalen in diskrediet te brengen. ‘De feiten zijn ondubbelzinnig. Het is niet alleen een schending van de grondwet. Nog belangrijker is: het is ronduit immoreel’, aldus het commentaar van hoofdredacteur Mark Galli. Het afzettingsproces laat de morele gebreken van Trump zien, schrijft Galli. Trump beschadigt zo het presidentiële ambt, de reputatie van het land en de toekomst van het Amerikaanse volk.

Trump staat waarschijnlijk begin volgend jaar terecht in de Senaat, waar hij zich moet verdedigen in een afzettingsproces. De president wordt verdacht van machtsmisbruik voor eigen politiek gewin en het dwarsbomen van het onderzoek daarnaar.

Politiek
Galli merkt op dat zijn tijdschrift zich liever niet met politiek bemoeit en dat de laatste keer twintig jaar geleden was, toen Bill Clinton eveneens een afzettingsproces onderging vanwege zijn affaire met Monica Lewinsky. De woorden die ze toen schreven zijn bijna perfect toepasbaar op Trump, aldus Galli

Christianity Today werd opgericht door de in 2018 overleden Billy Graham. Zijn zoon Franklin is een uitgesproken…

Lees meer op de website van het Nederlands Dagblad

EN / NL/ עב