In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er 36 raketten vanuit Gaza op plaatsen rond de grens met Gaza afgevuurd. Er zijn geen gewonden gevallen, schade is ook niet aangericht. Duizenden inwoners brachten de nacht in de schuilkelders door.

Screenshot Channel 12 News

Inwoners van plaatsen rond de grens met Gaza kregen de opdracht dicht in de buurt van schuilkelders te blijven, synagogen gesloten te houden, en geen evenementen in de open lucht te houden. Ook is het populaire strand bij Zikim afgesloten.

Vier raketten werden door de Iron Dome uit de lucht geschoten, de overigen kwamen in open veld terecht.

De hele nacht klonk het luchtalarm in de regio van Eshkol, Sha’ar Hanegev, Sdot Negev en Ashkelon Beach en ook in het zuidelijke industriegebied van Ashkelon.

Tot dusver zijn de enigen die de verantwoordelijkheid hebben genomen voor het afvuren van raketten leden van de Volksfrontorganisatie “de Abu-Ali Mustafa Martelarenbrigade.” In een verklaring lieten zij weten dat zij wraak namen voor de rellen in Jeruzalem die al dagen lang iedere avond plaatsvinden tussen jonge Israëli’s en Arabieren.

Gedurende de nacht marcheerden honderden Arabieren door de straten van Gaza stad. Deelnemers riepen de terreurorganisaties in Gaza op om door te gaan met het afvuren van raketten op Israël. “Omdat alleen op die manier de bezetting van Jeruzalem en van de gezegende al-Aqsa-moskee kan worden opgeheven”.

Inmiddels hebben IDF-straaljagers en aanvalshelikopters een aantal militaire doelen van Hamas in de Gazastrook aangevallen en vernietigd, waaronder een ondergrondse infrastructuur en raketwerpers van de terreurorganisatie.


Bronvermelding:
Datum:        24-04-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Channel 12 News
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב