Zware gewapende confrontaties werden gemeld in een aantal steden bij de grens met Gaza.Tientallen IDF-gevechtsvliegtuigen hebben volgens een verklaring van de IDF toegeslagen in de buurt van het grenshek in Beit Hanun.Hamas beweerde dat zijn al-Qassam Brigades op zondag extra troepen naar Israëlisch grondgebied hadden gestuurd, terwijl de Israëlische strijdkrachten zich bleven inspannen om terroristen uit een aantal Israëlische steden en bases te verwijderen op de tweede dag van de oorlog.

Er werden zware gewapende gevechten gemeld in Magen, Kfar Aza, Kissufim en Kibbutz Be’eri, waarbij Hamas beweerde dat het erin geslaagd was om de IDF-basis in Kissufim opnieuw in te nemen.

Eerder in de ochtend werden gevechten gemeld tussen Palestijnse terroristen en Israëlische troepen in de stad Yated, waarbij de Israëlische troepen met succes schoten en de terroristen doodden.

In een toespraak op zondag verklaarde de woordvoerder van de al-Qassam Brigades, Abu Obeida, dat “het al-Qassam commando sinds gisteravond in staat is geweest om sommige gevechtstroepen te vervangen door andere en om extra troepen te sturen. De al-Qassam artillerie biedt ook ondersteuning met mortiergranaten en raketten, waarvan de meest recente ter ondersteuning van de operatieven in Sderot.”

“We roepen onze mensen in alle arena’s van het land op om deel te nemen aan deze strijd die vereeuwigd zal worden in de geschiedenis en bezongen zal worden door generaties, met Gods hulp,” voegde Obeida eraan toe.

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
07-10–2023

Auteur:
Tzvi Joffre ,Jonah Jeremy Bob

Beeld:
AN ISRAELI F-15 takes part in an international aerial training exercise in October at the Uvda Air Force Base. (photo credit: OLIVIER FITOUSSI/FLASH90)

Website:
www.Jpost.com

 

EN / NL/ עב