Elke joodse huisvrouw weet wat er na Poerim gebeurt. . . “Voorjaars-schoonmaak”! De echte en symbolische schoonmaakbeurt die wordt gedaan voor Pesach is de meest grondige reiniging; alles schoonmaken wat een jaar lang niet is schoongemaakt.

Gedurende de schoonmaak is alles er op gericht dat nergens in het huis meer zelfs een kruimeltje desem zal zijn.

Het spreekt voor zich dat het heel veel extra tijd om kost. Dit jaar begint Pesach op 8 april, over vier weken dus.

De hele maand maart zal Israel Relief Aid zich richten op het inzamelen van fondsen ten behoeve van voedselpakketten speciaal voor Pesach voor de armlastige inwoners van Bat Yam, Israël. Zo wordt het mogelijk gemaakt dat deze mensen Pesach met een vrolijk hart kunnen gedenken.

Bat Yam is gemeenschap voor ouderen met veel Holocaust-overlevenden, weduwen en gehandicapten die leven van een kleine maandelijkse toelage.

De mensen die Israel Relief Aid steunen zijn echt een zegen voor heel Israël. Israel Relief Aid vindt het belangrijk om deze mensen een steuntje in de rug te geven door hun voedselpakketten voor Pesach te geven waarin matzot, druivensap, kippensoepmix en ander traditionele voeding zitten.

Als u het op uw hart heeft om dit mooie werk ook te steunen, maak dan een gift over door hier te klikken. Namens de inwoners van Bat Yam alvast heel hartelijk dank!


 

EN / NL/ עב