De aanval in de buurt van Ofra komt een dag nadat vier Israëli’s werden gedood bij een terreuraanslag in Eli, slechts 12 mijl naar het noorden.

Palestijnse schutters openden woensdagochtend het vuur op een Israëlische legerpost in de buurt van Ofra in het noorden van Samaria, aldus het Israëlische leger.

Israëlische strijdkrachten beantwoordden het vuur en zijn een zoektocht begonnen naar de schutters, zei het leger in een verklaring.

Er werden geen slachtoffers gemeld.

Ofra ligt ongeveer 12 mijl ten zuiden van de Joodse gemeenschap Eli in de regio Binyamin, de plaats van de schietpartij van dinsdag door twee Palestijnse terroristen waarbij vier Israëli’s omkwamen en vier anderen gewond raakten.

De aanval vond plaats bij de ingang van een restaurant bij een tankstation aan Route 60 onder Eli.

Israeli security forces at the scene of a deadly shooting attack near the Jewish community of Eli, Judea and Samaria, June 20, 2023. Photo by Flash90

Een gewapende burger doodde een terrorist in een vuurgevecht. De gemaskerde terroristen waren gewapend met M16 aanvalsgeweren. Ze lieten één voertuig achter (er werden messen in gevonden) maar één vluchtte in een tweede, gestolen, auto.

Het Israëlische Veiligheidsagentschap (Shin Bet) zei dinsdagavond dat de strijdkrachten de aanvaller, die was gevlucht, hadden gelokaliseerd en gedood. De terrorist werd ongeveer twee uur later opgespoord door veiligheidstroepen in de buurt van het dorp Tubas. Hij zat in een taxi nadat hij het, bij het tankstation gestolen voertuig, had achtergelaten.

Het wapen dat de terrorist gebruikte werd gevonden in het verlaten voertuig.

Ook op dinsdagavond hield premier Benjamin Netanyahu een veiligheidsevaluatie met de Israëlische ministers van Defensie en Strategische Zaken en andere hoge veiligheidsfunctionarissen op het hoofdkwartier van IDF Central Command, aldus het ministerie van de premier.

De veiligheidstroepen opereerden ’s nachts in het dorp Urif bij Nablus (Sichem) om terrorisme tegen te gaan, verdachten te ondervragen en gebouwen te doorzoeken, en werkten aan het in kaart brengen voor vernietiging van de huizen van de terroristen die de schietpartij bij Eli uitvoerden.

Tijdens de nacht werden drie gezochte terroristen gearresteerd in het dorp en overgebracht voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen.

 

__________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
21-6-2023

Auteur:
JNS

Beeld:
Israeli soldiers guard a bus station at the entrance to the Israeli community of Ofra, October 4, 2022. Photo by Flash90

 

EN / NL/ עב