De afdeling Jenin van de Palestijnse Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Er werden geen gewonden gemeld.

Palestijnse terroristen hebben zondag geschoten op Mevo Dotan in Noord-Samaria, waarbij schade werd toegebracht aan een voertuig bij de ingang van de Joodse gemeenschap.

De afdeling Jenin van de Palestijnse Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op.

Er waren geen meldingen van gewonden.

De Israel Defense Forces startten een zoektocht naar de daders.

Eerder deze maand schoten Palestijnse terroristen in de richting van de noordelijke Israëlische stad Gan Ner na een ruzie langs de weg waarbij een Joodse inwoner van de stad een Arabische Israëli doodschoot.

De Jenin-vleugel van de PIJ eiste de verantwoordelijkheid voor die aanval op, door een video vrij te geven waarop de stad van een afstand te zien zou zijn voordat er geweerschoten klinken terwijl op de achtergrond onheilspellende muziek klinkt.

In april hebben terroristische schoten verschillende huizen beschadigd in Kibboets Ma’ale Gilboa, gelegen aan de noordoostkant van de bergkam van de heuvels in Samaria in Israël.

De PIJ heeft niet-geverifieerde beelden vrijgegeven waarop haar leden van buiten de Groene Lijn op een Israëlische gemeenschap zouden schieten.

_____________________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
28-05-2023

Auteur:
JNS

Beeld:
Palestinian terrorists open fire at Mevo Dotan in northern Samaria, causing damage to a vehicle at the entrance to the Jewish community. Source: Twitter.

Website:
www.jns.org  klik hier om ook de beelden te kunnen zien

_______________________________________________________________________

EN / NL/ עב