Een Palestijn reed vanmorgen vroeg met zijn voertuig tegen een bewaker aan bij een oversteekplaats op de Westelijke Jordaanoever, waarbij de man gewond raakte, zeiden Israëlische veiligheidstroepen, wat de vierde terreuraanslag in de afgelopen twee weken markeerde.

De Palestijn werd bij de oversteekplaats doodgeschoten door de andere bewakers. Palestijnse media identificeerden de tiener als de 16-jarige Muhammad Nidal Younis uit Nablus.

De bewaker, een 34-jarige Israëliër, werd in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Dit is de vierde aanval in de afgelopen twee weken. De vorige drie aanslagen vonden plaats in Jeruzalem. Voormalig IDF-stafchef Moshe Ya’alon noemde het een ‘nieuwe golf van individueel terrorisme’.

‘We zien overeenkomsten tussen wat er de afgelopen twee maanden is gebeurd en de intifada van de ‘individuen’.’ Er zijn dingen in de atmosfeer en op het web”, vertelde Ya’alon aan 103FM-radio. “De 16-jarige die vanmorgen de ramaanval uitvoerde, werd ‘gevoed’ op het web met opruiing en nam een ​​beslissing.”


Bronvermelding:
Datum:        06-12-2021
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:         Een vermoedelijke auto-ramaanslag bij het Te’enim Checkpoint op de Westelijke Jordaanoever door een Palestijnse tiener, 6 december 2021. (Foto: grensovergangsautoriteit van het Ministerie van Defensie)
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב