Bij terreuraanslag op synagoge in de wijk Neve Yaakov in Jeruzalem zijn minstens 7 doden gevallen en veel gewonden. Terrorist is geneutraliseerd.

De schietpartij in Jeruzalem was rond 20:15 toen een terrorist arriveerde een bij een synagoge aan de Neve Ya’akov Boulevard en schoot op verschillende mensen die daar waren. Een politiemacht van Sheft Station arriveerde snel, en schoot op de terrorist, die ter plekke werd geneutraliseerd.

Als gevolg van de schietpartij zijn er zover bekend nu 7 doden en veel gewonden. De ambulancedienst van Magen David Adom zei dat de medici tien slachtoffers aan het behandelen waren.

De commissaris, Ya’akov Shabtai, over de aanslag in Jeruzalem: “Dit is een ernstige en complexe aanslag met een groot aantal slachtoffers. We voeren momenteel scans uit in het gebied om uit te sluiten dat er meer mensen bij betrokken zijn die lopen vrij rond. De terrorist werd geneutraliseerd door een politieagent en een vrijwilliger van de Israëlische politie, waardoor een grotere aanslag werd voorkomen”

Veel politiediensten onder bevel van de districtscommandant van Jeruzalem, hoofdinspecteur Doron Turgeman, zijn op de plaats van het incident en op dit moment beoordeelt het districtscommando de situatie

Bloedbad in de synagoge: feesten in Jenin en vreugdekreten in moskeeën na de schietpartij in Jeruzalem.

https://twitter.com/i/status/1619051025499058176
————————–

Bronvermelding:
Datum:        27-01-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Twitter
Website:      israelnieuws.nl


 

 
 
EN / NL/ עב