De tentoonstelling ‘Rendez-Vous’ van Jip Wijngaarden is verlengd tot en met 24 september 2022. Zo kunnen we bezoekers een zomer lang verrassen met de intense en kleurrijke figuratief-expressionistische schilderijen van Wijngaarden, die een onmiskenbaar Joodse sfeer oproepen en daarom perfect passen in het monumentale synagogegebouw waarin ons museum is gevestigd.

Met de titel verwijst de in Frankrijk woonachtige kunstenares naar de hernieuwde ontmoeting met Nederland in het algemeen en Elburg in het bijzonder. Wijngaarden is een graag geziene kunstenaar in Museum Sjoel Elburg. Zij exposeerde hier in 2012 met ‘Ik vergeet jou nooit’. In 2016 was ze terug in Elburg in de expositie ‘De Heer is mijn Herder’, samen met werk van Henk Pietersma en Ria van Oosten.

Met ‘Rendez-Vous’ verwijst Jip Wijngaarden naar haar doek ‘Rendez-vous amoureux’ (2021): ‘Voor mij is deze tentoonstelling een rendez-vous met Nederland in het algemeen en Elburg in het bijzonder.’ De twintig schilderijen die Jip Wijngaarden in Museum Sjoel Elburg met ‘Rendez-Vous’ presenteert, zijn vertellend, figuratief en hebben door het uitbundige kleurgebruik een sterke emotionele lading vol hoop en verlangen. De rijke beeldtaal die in de Bijbel verborgen zit, schittert door het werk van Jip Wijngaarden heen.

Museum Sjoel Elburg:
Graaf Hendriksteeg 2, 8081 CH Elburg; www.sjoelelburg.nl; T: 0525 685564

 

 

EN / NL/ עב