Tel Aviv is ’s werelds duurste stad om in te wonen, aangezien de stijgende inflatie de kosten van levensonderhoud wereldwijd heeft doen stijgen, volgens een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd. De stad klom vijf treden en scoorde voor het eerst de hoogste plaats in de gezaghebbende ranglijst die is opgesteld door de Economist Intelligence Unit, de onderzoeks- en analyseafdeling van het eerbiedwaardige tijdschrift The Economist.De Worldwide Cost of Living Index wordt samengesteld door prijzen in Amerikaanse dollars te vergelijken voor goederen en diensten in 173 steden.

Tel Aviv is ’s werelds duurste stad om in te wonen, aangezien de stijgende inflatie de kosten van levensonderhoud wereldwijd heeft doen stijgen, volgens een onderzoek dat woensdag is gepubliceerd. De stad klom vijf treden en scoorde voor het eerst de hoogste plaats in de gezaghebbende ranglijst die is opgesteld door de Economist Intelligence Unit, de onderzoeks- en analyseafdeling van het eerbiedwaardige tijdschrift The Economist. De Worldwide Cost of Living Index wordt samengesteld door prijzen in Amerikaanse dollars te vergelijken voor goederen en dienst Tel Aviv klom op de ranglijst, deels vanwege de kracht van de shekel ten opzichte van de dollar, evenals stijgingen van de prijzen voor transport en boodschappen. Parijs en Singapore werden gezamenlijk tweede, gevolgd door Zürich en Hong Kong. New York stond op de zesde plaats, met Genève op de zevende. Afronding van de top 10 in volgorde waren Kopenhagen, Los Angeles en Osaka, Japan.

Vorig jaar behaalde het onderzoek Parijs, Zürich en Hong Kong samen op de eerste plaats. De gegevens van dit jaar zijn verzameld in augustus en september, toen de kosten van vracht en goederen stegen en laten zien dat de prijzen gemiddeld met 3,5 procent stegen in lokale valuta – de snelste inflatie die in de afgelopen vijf jaar is opgetekend.


Bronvermelding:
Datum:        01-12-2021
Auteur:      AFP
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב