Een Israëlisch bedrijf pakt het letterlijk en figuurlijk groot aan. We hebben het over een oplossing voor 242 miljoen ton afval. Deze kolossale berg afval bleef namelijk in 2016 wereldwijd over omdat het niet kon worden verwerkt of hergebruikt.

UBQ Materials in kibboets Tze’elim, in het zuiden van Israël, heeft een procedé ontwikkeld waarin huisvuil wordt omgezet in materiaal dat kan worden gebruikt voor het vervaardigen van alle mogelijke producten. UBQ stort huisvuil ongesorteerd in een machine, die vervolgens kant en klaar herbruikbaar materiaal uitspuugt. Het procedé is geheim.

Plastic bekers, etensresten, gebruikte luiers en ander afval worden aan een chemisch proces onderworpen en dan samengevoegd tot een nieuw materiaal. Het hele proces kost weinig energie en is milieuvriendelijk. Er komt geen water aan te pas en er blijft geen restafval over.

UBQ Materials heeft met zijn uitvinding een kringloop gecreëerd, waardoor afval bijna tot het verleden behoort. Op dit moment heeft de onderneming al een eerste grote klant in de Amerikaanse staat Virginia gevonden. De vraag is groot. Uit de hele wereld komen aanvragen binnen. UBQ Materials is er klaar voor.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   25-10-2019
Beeld:    Hadas Parush/Flash90
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

EN / NL/ עב