De Taliban zijn bereid banden aan te knopen met alle landen behalve Israël, zei een woordvoerder dinsdag toen de extremistische groepering haar nieuwe regering aankondigde nadat ze de controle over Afghanistan had overgenomen.

Woordvoerder Suhail Shaheen vertelde het Russische Spoetnik-nieuws dat de Taliban bereid waren om met de VS samen te werken nadat ze vorige maand snel de 20-jarige door het Westen gesteunde regering omver hadden geworpen, net toen president Joe Biden een terugtrekking voltooide om een ​​einde te maken aan Amerika’s langste oorlog.

“Ja, natuurlijk, in een nieuw hoofdstuk als Amerika een relatie met ons wil hebben, wat in het belang van beide landen en beide volkeren zou kunnen zijn, en als ze willen deelnemen aan de wederopbouw van Afghanistan, zijn ze welkom”, zei Shaheen.

Er was echter geen kans op banden met Israël.

“Natuurlijk hebben we geen relatie met Israël. We willen betrekkingen hebben met andere landen, Israël behoort niet tot deze landen”, zei Shaheen.

Commentaar Radio Israel: Voor Israel is dit denken we eerder een ompliment dan een belediging. En de overige volken zouden zioch af moeten vragen of zij uberhaupt wel een verbintenis met dit verschrikkelijke regiem zouden willen!


Bron: Times of Israel


 

EN / NL/ עב