De IDF deelde mee dat afgelopen nacht rond 01:00 uur een Syrische luchtafweerraket in de lucht boven noord Israël ontplofte. Luchtalarm ging af in Umm-al-Fahm en andere plaatsen in noord Israël.

Volgens het Syrische persbureau SANA voerde Israël om 12:56 uur Israël een luchtaanval uit vanuit de richting van het zuidoosten van Beiroet, en om 01:10 uur vuurde de IDF raketten af vanaf de Golanhoogten.

“Daarna werd er werd een lancering geïdentificeerd vanaf Syrisch grondgebied richting Israël. De raket explodeerde in de lucht en als zodanig was het niet nodig om een ​​onderschepping uit te voeren’, aldus het persbericht van de IDF.

Raketscherven kwamen neer in de buurt van de nederzetting Homesh en veroorzaakten een kleine brand, volgens Redders zonder Grenzen, een Joodse hulpdienst op de Westelijke Jordaanoever.

Door het afvuren van de raket werd het luchtalarm geactiveerd in Umm-al-Fahm, ca. 45 km ten noordoosten van Netanya, en andere plaatsen in noord Israël.

In een reactie op het afvuren van de luchtafweerraket richting Israël voerde de IDF opnieuw aanvallen in de buurt van Damascus uit waarbij o.a. Syrische radar- en luchtafweerbatterijen die raketten afvuurden op IAF-vliegtuigen werden getroffen.

De IDF zal het luchtruim en de veiligheid van Israël blijven beschermen, aldus de verklaring van het leger.

Het Syrische persbureau SANA melde later in de vroege ochtend van woensdag dat 1 soldaat werd gedood en vijf anderen werden gewond bij de Israëlische aanval. Ook zou er schade zijn aan gebouwen.


Bronvermelding:
Datum:        09-02-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב