De Messiaans-Joodse theoloog dr. Mark S. Kinzer zal op 20 maart a.s. in Nederland zijn voor het symposium ‘Israël in het hart van de Kerk’ waar hij uit handen van uitgever Cees Scholten het eerste exemplaar van het gelijknamige boek in ontvangst zal nemen.

Dit werk is een gezamenlijke uitgave van de Jules Isaac Stichting en Uitgeverij Scholten. Het bevat in deze Nederlandse vertaling de vijf onvergetelijke lezingen die dr. Mark Kinzer in het najaar van 2015 in Nederland gegeven heeft.

Het symposium belooft boeiend te worden. Dr. Mark Kinzer wordt door velen gezien als één van de belangrijkste Messiaans-Joodse theologen van dit moment. Verschillende Nederlandse theologen hebben hun medewerking aan het congres toegezegd. Naast dr. Mark Kinzer werken dr. Henk Bakker, dr. Mart-Jan Paul, dr. G. J. Mink, ds. Jacco Overeem en Jaap Bönker aan de bijeenkomst mee.

Onderwerpen die tijdens het symposium aan bod zullen komen zijn onder andere:
Welke nieuwe kansen biedt de sterk groeiende beweging van het Messiaans Jodendom voor ons christenen? Wat heeft deze beweging de Kerk te bieden? En wat heeft de Kerk háár te bieden?

De beweging van het Messiaans-Jodendom houdt ook een uitdaging in. Ze biedt de Kerk een nieuwe mogelijkheid om gestalte te geven aan het feit dat Israël in het hart van de Kerk is. Over die kansen en uitdagingen zal dit congres gaan. Dr. Mark Kinzer is bij uitstek de gids die we hierbij nodig hebben.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Ede of in Veenendaal; komende week wordt de definitieve locatie vastgesteld. Voor verdere informatie over het programma, de kosten en hoe u zich kunt opgeven voor deelname kunt u hier terecht. Iedere deelnemer aan het symposium ontvangt een exemplaar van het boek ‘Israël in het hart van de Kerk’.

Aanmelden kan hier.

Bron: https://julesisaacstichting.org/

EN / NL/ עב