Oud-presentator Sybe de Vos en zijn vrouw Joke kwamen eind jaren zeventig tijdens de Jezusbeweging tot persoonlijk geloof in Jesjoea, de Messias van Israël. Hun huwelijksreis naar het land Israël was het beginpunt van een zoektocht. In de loop der jaren verdiepten ze zich in de relatie christendom-jodendom. Sybe volgde lessen Bijbels Hebreeuws en ook waren zij jarenlang betrokken bij de Kesjer- en Moadiemcursus.

Sybe is tien jaar lang één van de presentatoren van het programma ‘Leerhuis Radio Israël’ geweest. Per 1 januari 2022 hebben wij afscheid genomen van Sybe in die hoedanigheid; hij wil graag zijn aandacht gaan richten op het schrijven van zijn boek. Wij wensen hem ‘mazal tov’ en Gods zegen daarbij. Zijn gewaardeerde ‘parashot’ zijn wel nog steeds terug te beluisteren via ‘Uitzending gemist.’
Sybe spreekt met een zekere regelmaat in diverse gemeenschappen. Hij en Joke leiden samen met anderen een leerhuis in Meppel en verzorgen op verzoek studies, bijvoorbeeld over de ‘moadiem’, de Bijbelse hoogtijdagen. Ze hebben vier volwassen kinderen en twee kleinkinderen.

 

EN / NL/ עב