Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de laatste COVID-19 besmettingscijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat het aantal actieve patiënten in Israël opnieuw is gestegen en nu uitkomt op 3.568.

Op woensdag zijn 74.421 mensen getest op het virus, waarna bleek dat 518 van hen besmet waren, voornamelijk met de Delta variant. Het totaal aantal besmette patiënten komt daardoor uit op 3.568 waar dat op dinsdag nog 3.274 waren.

Er liggen 78 patiënten in de ziekenhuizen, waarvan 46 als ernstig worden omschreven met 18 van hen kritiek waarvan 16 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.

Het dodental blijft staan op 6.429.

Uit gegevens van het ministerie blijkt dat het merendeel van de patiënten in de ziekenhuizen ouder dan 60 jaar is.

Inmiddels is het eerste geval van de zogenaamde Delta Plus-variant in Israël geconstateerd bij een vrouw die uit het buitenland terugkeerde. Een man die in contact kwam met de vrouw in Israël heeft sindsdien COVID-19 opgelopen en er wordt genetische sequencing uitgevoerd om te controleren of hij ook de Delta Plus-stam bij zich heeft, aldus melde de krant Haaretz.

De Delta Plus-stam heeft een extra mutatie van de Delta-variant, waarvan de betekenis nog onduidelijk is, maar waarvan experts zeggen dat overdracht van het virus vele malen sneller gaat.

Inmiddels heet het ministerie van Volksgezondheid bekend gemaakt dat Israëlische reizigers die uit het buitenland terugkeren niet alleen een test op het vliegveld moeten ondergaan maar daarna vier dagen thuis in quarantaine moeten.

Op de vierde dag moeten zij zich opnieuw en indien die test negatief is mogen zij de quarantaine verlaten. Israëlische politie heeft 300 agenten vrijgemaakt om te controleren of mensen zich aan de quarantaine voorschriften houden.

Door het coronaviruskabinet zijn woensdag geen nieuwe beperkingen afgekondigd omdat volgens experts de kans op veel ziekenhuisopnames laag is gezien de werking van het Pfizer vaccin dat tot 64% beschermt tegen het krijgen van het COVID-19 virus en tot 93% het krijgen van een ernstige vorm van het virus voorkomt.


Bronvermeld-ing:
Datum:        08-07-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:         Pixabay.com
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב