Uit de maandagochtend vrijgegeven cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de stijging van ernstig zieke virus patiënten in de ziekenhuizen doorzet, terwijl tegelijkertijd werd gemeld dat ruim een half miljoen Israël’s met Covid-19 besmet zijn.

Nadat op zondag 226.774 mensen op Covid waren getest bleken 67.198 besmet te zijn met het virus. Het positiviteits percentage is daarbij gestegen van 20,61% op zaterdag naar 29,63% op zondag.

Er zijn nu 527.223 actieve virus patiënten in het land alhoewel het ministerie ook nu weer erbij vermelde dat het werkelijke aantal mogelijk tot 2,5 keer hoger is doordat veel mensen een thuistest doen en bij een positieve uitslag thuis uitzieken zonder het te melden.

In de ziekenhuizen liggen nu 783 ernstige virus patiënten, 90% van hen is niet gevaccineerd, terwijl 205 in kritieke toestand zijn met 144 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.

De afgelopen 24 uur zijn 50 mensen overleden aan de gevolgen van Covid virus, waardoor het dodental is gestegen naar 8.447.

Prof. Eran Segal, één van de top virus experts van het land en verbonden aan het Weizmann Institute of Science, zei maandag dat “Israël deze week op de eerste plaats staat wat betreft infectie, maar dat de verwachting is dat de vijfde golf naar verwachting snel zal afnemen.

“De ziekte vorderde in Israël op dezelfde manier als in andere landen. Deze week zal naar verwachting een afname van infecties beginnen, we zien al een afname bij 60-plussers”, zei Segal.


Bronvermelding:
Datum:        24-01-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב