Gisteren werd een politieagent werd neergestoken en een tweede ernstig gewond door de twee moslimterroristen aan de Kettingpoort (Shaar HaShalshelet‎) in de Oude Stad vlak na 18.00 uur, toen ze de Tempelberg verlieten.

De terroristen trokken opeens hun messen en trachtten de soldaten nabij de poort neer te steken. Ze werden neergeschoten door de politie.

De eerste hulpverleners van Magen David Adom (MDA) waren meteen ter plaatse en behandelden het slachtoffer, een politieagent van in de dertig. Het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem zei dat de politieman in zijn bovenlichaam werd gestoken en verder wordt onderzocht en behandeld.

Tijdens het gevecht raakte een islamitische bewaker van de Waqf gewond. Imran al-Rajabi, werd in zijn been geschoten. Hij werd geëvacueerd door de Rode Halve Maan.

De ene terrorist werd onmiddellijk geëlimineerd, de andere raakte ernstig gewond en stierf uiteindelijk aan zijn wonden. Zij werden later geidentificeerd als 13-jarige knapen Nassim Abu Rumi en Hamoudeh al-Sheikh en waren afkomstig uit het dorp Bethany (arabische naam al-Eizariya) aan de oostzijde van Jeruzalem nabij de Olijfberg.

Gewelddadige rellen braken uit in het Arabische dorp al-Eizariya, ten oosten van Jeruzalem, de thuisbasis van de twee tiener-terroristen, met moslimterroristen die banden verbranden, stenen en brandbommen gooiden naar de soldaten van de IDF die in het gebied actief waren. De troepen reageren met de klassieke relonderdrukkings methoden.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   15-08-2019
Website:

– – – – –

EN / NL/ עב