Profetische alarmbellen rinkelen, volgens een recente aflevering van “The Watchman” op Trinity Broadcasting Network (TBN).

ALLE ISRAL NIEUWS Hoofdredacteur Joel C. Rosenberg en CBN’s Middle East Bureau Chief en gastheer van Jerusalem Dateline, Chris Mitchell, hadden een ontmoeting met Watchman-presentator Erick Stakelbeck om de profetische implicaties van Ruslands Oekraïense invasie voor de Joodse staat te analyseren.

Mitchell en Rosenberg waren het erover eens dat er profetische implicaties zijn voor de aanwezigheid van Rusland in het Midden-Oosten en de komende oorlog van Gog en Magog, de strijd in de eindtijd zoals beschreven in Ezechiël, hoofdstukken 38 en 39. De Schrift zegt dat Magog en zijn bondgenoten de herstelde Israël, maar zal worden vernietigd.

Dit moet worden vervuld in de eindtijd, wanneer Gog en Magog – die naties vertegenwoordigen in plaats van individuen – aan het einde van het millennium door God zouden worden verslagen, een gebeurtenis die het tijdperk van de Messias zou inluiden zoals beschreven in het Boek van Openbaring.

“We weten niet wanneer en we weten niet precies of dit het scenario is, maar het lijkt erop dat de zaken op een lijn liggen en deze trends gaan door, precies zoals de Bijbel zegt”, aldus Mitchell.

Rosenberg zei dat de rol van Magog wordt vertegenwoordigd door Rusland, Iran en Turkije, die volgens hem “dezelfde landen zijn die Syrië bezetten – voor het eerst in 2600 jaar sinds Ezechiël dat schreef.”

En hoewel Libanon niet wordt genoemd als een agressor in de profetie, komt de aanval uit het noorden, en Libanon is “een volledige dochteronderneming – eigenlijk een provincie – van Iran vanwege Hezbollah”, legde Rosenberg uit.

Voordat dit echter kan gebeuren, zijn er een paar vereisten die in de Bijbel worden genoemd.

“Israël moet herboren worden als het land. Rekening. Joden moeten massaal terugkomen en zich hier vestigen. Rekening. Joden moeten de oude ruïnes herbouwen. Rekening. Ze moeten het moderne Israël welvarend maken. Rekening. En ze moeten veilig in het land leven’, zei Rosenberg, eraan toevoegend dat gebeurtenissen samenkomen op manieren die nog nooit eerder in de geschiedenis zijn gezien.

Naast de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die in Europa woedt, zijn er in het huidige landschap in het Midden-Oosten duizenden Russische soldaten in Syrië – voor de deur van Israël.

Aan de ene kant hebben de Russen gezegd dat ze Israëlische luchtaanvallen op Iran en Hezbollah in Syrië zullen blijven toestaan, maar ze hebben ook gezegd dat ze hun geduld over de kwestie verliezen.

“Komt er een dag aan waarop [de Russische president] Vladimir Poetin tegen Israël zegt: ‘De regeling… de overeenkomst is uit het raam, genoeg is genoeg, en niet langer, Israël, zullen we u vrijheid van beweging in Syrië toestaan?’ ’, vroeg Stakelbeck. “Dat zou op de verkeerde manier een game-changer zijn, omdat de Syrische bewegingsvrijheid cruciaal is geweest voor Israël, aangezien het Iran en Hezbollah terugdrijft van de Golanhoogten.”

Mitchell legde uit dat Iran de natie Syrië wil gebruiken als basis om operaties tegen Israël uit te voeren.

“Ze haalden Hezbollah en milities uit het hele land binnen. Ze proberen wapens binnen te brengen. Israël voert een schaduwoorlog tegen die inbreuk. Poetin heeft het toegestaan, maar wat zal er gebeuren als Poetin ineens zegt: ‘Nou, geen Israël meer’ en Iran toestaat niet alleen een nucleair wapen te krijgen, maar ook deze voorwaartse basis direct aan de grens van Israël te hebben?” Mitchell gepostuleerd.

Rosenberg gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Iran Poetin overhaalt om zich tegen Israël te keren. Rusland heeft Iran voorzien van nucleaire hulp, geavanceerde raketafweersystemen en politieke dekking bij de Verenigde Naties. Bovendien zei Rosenberg dat Iran Poetin er gemakkelijk van kan overtuigen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken als het om de VS gaat, aangezien “de regering-Biden geen enkele vorm van kracht zal tonen.”

Meer dan een jaar geleden was er in ALLE ISRAEL NIEUWS nog een aflevering van Watchman waarin Rosenberg en Stakelbeck dieper ingingen op de gezamenlijke Iraans-Russische marineoefening op de Indische Oceaan en bespraken hoe de ontluikende alliantie tussen de twee landen mogelijk een  opmaat was voor een eindtijdscenario  met profetische implicaties.

“We hebben in de geschiedenis van de twee landen nog nooit een Russisch-Iraans bondgenootschap gezien, militair, politiek, economisch of diplomatiek”, zei Rosenberg in februari 2021. “Het boek Ezechiël – hoofdstukken 38 en 39 – geeft aan dat het land dat we nu bekend als Rusland en het land dat we nu kennen als Iran, dat vroeger bekend stond als Perzië, zullen een alliantie vormen in wat de Bijbel de laatste dagen van de geschiedenis noemt, nadat Israël is herboren als een land, na vele, vele Joden zijn teruggekomen om het land te hervestigen en de oude ruïnes te herbouwen.”

Vlak voor de Russische invasie van Oekraïne vorige maand, was Stakelbeck in Israël voor een weeklange Watchman-productie. “Je moet dit land in je gedachten, in je hart en in je geest houden, want dit is het epicentrum. Dit is waar deze gedenkwaardige gebeurtenissen zich nu ontvouwen. Alle profetische schaakstukken bewegen op het bord, en het gebeurt allemaal hier in Jeruzalem, dus het zou nooit ver van je hart moeten zijn,”  vertelde hij de kijkers .


Bronvermelding:
Datum:        22-03-2022
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:         AL ISRAEL NIEUWS Hoofdredacteur Joel C. Rosenberg en CBN’s Middle East Bureau Chief en gastheer van Jerusalem Dateline, Chris Mitchell, praten met Watchman-presentator Erick Stakelbeck (Foto: Screenshot)
Website:      All Israel


 

EN / NL/ עב