Tijdens een briefing onthulde een IDF-woordvoerder aan de internationale media een grote hoeveelheid inlichtingeninformatie van Israëls geheime dienst Shin Bet en de IDF – Het centrale terroristenhoofdkwartier van Hamas bevindt zich onder het centrale ziekenhuis in Gaza-stad – het ‘Shifaa’-ziekenhuis.

Als onderdeel van een speciale briefing voor de internationale media heeft de IDF-woordvoerder veel informatie onthuld. Daaruit blijkt dat Hamas zowel routinematig als in noodgevallen de humanitaire infrastructuur in de Gazastrook gebruikt ten behoeve van zijn terroristische activiteiten terwijl het de humanitaire schuilplaats gebruikt om zijn terroristen en leiders van de terreurorganisatie te beschermen.

Shifa-ziekenhuis hoofdkwartier Hamasbolwerk

De focus van de activiteiten van de organisatie in de Gazastrook ligt op het ‘Shifaa’ Ziekenhuis, het centrale en grootste ziekenhuis in de Gazastrook, gelegen in het hart van Gaza-stad.

In het ‘Shifaa’-ziekenhuis bevinden zich verschillende ondergrondse complexen die door de leiders van de terroristische organisatie Hamas worden gebruikt om hun activiteiten te leiden, en een tunnel die het ziekenhuis bereikt en toegang geeft tot het Hamas-hoofdkwartier zonder door het ziekenhuis te gaan.

 

Bovendien bevindt zich in het ziekenhuis zelf een intern veiligheidscontrolecentrum van Hamas, dat grotendeels is bemand met gewapende mannen in routine- en noodsituaties. Tevens is er een hoofdkwartier voor terroristen gevestigd van waaruit terroristen raketvuur kunnen richten, troepen kunnen aansturen, IMD, wapens en andere wapens kunnen opslaan. munitie wordt uitgevoerd.

Het ziekenhuis beschikt over 1.500 bedden en ongeveer 4.000 personeelsleden die een menselijk schild vormen voor de leiders van de terreurorganisatie Hamas.

De toegang tot het ondergrondse hoofdkwartier bestaat uit een aantal tunnelschachten grenzend aan het ziekenhuis, en er is ook een ingang vanuit de opname- en behandelafdelingen van het ziekenhuis.

 

De energie-infrastructuur van het ziekenhuis die ten goede van de patiënten zou moeten komen wordt feitelijk tegelijkertijd gebruikt door de ondergrondse terroristische infrastructuur van de organisatie en de leiders van de organisatie.

De leiders van de terroristische organisatie gebruiken dit ziekenhuis als dekmantel terwijl ze de burgerbevolking in gevaar brengen.

Tegelijkertijd beheert Hamas nu ook de bestaande energiebronnen in de Gazastrook en kiest ervoor deze aan zijn eigen behoeften te besteden, ten koste van de behoeften van de burgerbevolking.

De informatie over de inzet van Hamas in het ziekenhuis is gebaseerd op een zeer breed scala aan goed geïnformeerde bronnen van AMN en Shin Bet. Alle informatie, waarvan het grootste deel hier niet werd onthuld, werd overgedragen aan onze inlichtingenpartners in de wereld.

Bron: IDF
Afbeelding: IDF

EN / NL/ עב