Over de hele wereld zijn er steunbetuigingen met Israël vanuit grote wereldsteden als Parijs, Buenos Aires, Colombia Bogota, Vancouver en Australië, maar ook in vele andere landen.

Massaal komen mensen op de been en zingen gezamenlijk het HaTikva (het Israëlische volkslied), ook worden op diverse officiële gebouwen de Israëlische vlag gehesen als teken van steun.

Gelukkig ook in Nederland, alhoewel het soms wel moeite kost. Daarnaast zijn diverse fondsen geopend om financiële steun te geven aan de slachtoffers en nabestaanden.

Pillar of Fire werkt al jaren nauw samen met het Israël Relief Aid fonds dat zich onder andere inzet om slachtoffers bij te staan. Ze staan ook in rechtstreeks contact met diverse organisaties ter plaatse zijn om te voorzien waar de nood het hoogst is.

Klik hier om te doneren

As donderdag is er een steunbetuiging op de Dam in Amsterdam

Grote Israël manifestatie op de Dam, Amsterdam op donderdag 12 oktober om 17 uur, georganiseerd door Joodse, christelijke en Israëlische organisaties. Kom en betuig uw steun aan het Israëlische volk in hun strijd tegen de recente terreuraanslagen en wreedheden! Neem uw Israëlische vlag mee.


Bron

Datum:
11-10-2023

Auteur:
redactie Radio Israël

Beeld:
© X/ EUROPEAN COMMISSION

EN / NL/ עב