Want zo zei de Heer der heerscharen – Hij die mij achter glorie heeft gestuurd – over de naties die jullie als buit hebben meegenomen: ‘Wie je aanraakt, raakt de pupil van zijn eigen oog aan.Zacharias 2:15 (De Israelische bijbel)

Op 13 april 2024 lanceerde Iran een ongekende directe aanval op Israël, waarbij meer dan 300 raketten en UAV’s tegen Israël werden gelanceerd. 99% van deze inkomende projectielen werd neergeschoten voordat ze het Israëlische luchtruim bereikten. Toonaangevende rabbijnen en wetenschappers noemen deze verdediging tegen de Iraanse aanval ‘een wonder’.   Waarom vond dit wonder plaats? De God van Israël HOUDT van Israël en het Joodse volk. Zij zijn de “Zijn oogappel”. En … er waren miljoenen joden en christenen van over de hele wereld die de hele nacht keken en baden … God hoorde hun gebeden en Hij antwoordde op wonderbaarlijke wijze!

Er schuilt een grote kracht in het samenkomen in eenheid om voor Israël te bidden. Israël wordt geconfronteerd met een existentiële dreiging van de vijanden die het omringen: Hamas in Gaza, de Houthi’s in Jemen, Hezbollah in Libanon, en nu Iran, de terroristensponsorende natie die de “kop van de slang” is.

De Bijbel openbaart dat terwijl er letterlijk een oorlog op de grond wordt gevoerd, er tegelijkertijd een geestelijke oorlog wordt gevoerd. En het is een gebed dat het tij kan keren ten gunste van Israël. We zien dit in de strijd die tegen Amalek werd gevoerd. Terwijl de troepen militair in actie kwamen, bevond Mozes zich de heuvel op met zijn armen hemelwaarts uitgestrekt in gebed. Zolang zijn armen uitgestrekt bleven, wonnen de Israëli’s de strijd. Zodra zijn armen begonnen te hangen, zou het tij van de oorlog zich tegen de kinderen van Israël keren:

En zo was het, toen Mozes zijn hand opstak, dat Israël de overhand kreeg; en toen hij zijn hand liet zakken, had Amalek de overhand. Maar Mozes’ handen werden zwaar; Dus namen ze een steen en legden die onder hem, en hij ging erop zitten. En Aäron en Hur steunden zijn handen, de een aan de ene kant en de ander aan de andere kant; en zijn handen waren standvastig tot het ondergaan van de zon . Exodus 17:11-12

Dit is een oproep aan Joden en christenen van over de hele wereld om samen te komen op ÉÉN PLATFORM en te BIDDEN voor Israël!

Genesis 123 Foundation  en  Bridge Connector Ministries  werken samen om op 15 mei 2024 een Mondiale Gebedsdag voor Israël te lanceren . 15 mei is de dag op de seculiere kalender in 1948 waarop Israël onafhankelijk werd. De vijanden van Israël noemen het de “Nakba” of Catastrofe. Ze spreken over het bestaan ​​van Israël als een “catastrofe”.

Dit zeven uur durende Zoom-gebedsevenement zal drie belangrijke gebedsdoelen hebben:
*bidden voor bescherming voor de IDF en voor hun volledige overwinning op alle vijanden van Israël.
*biddend dat ALLE gijzelaars onmiddellijk zullen worden gered/vrijgelaten, en
*biddend dat God de harten van Israëls vijanden zal veranderen.

Elk uur van de Zoom-bijeenkomst zal een joodse en een christelijke moderator zijn. Het laatste zevende uur behandelt alle drie de gebedsdoelen in het Spaans.

Voor meer informatie over dit baanbrekende gebedsevenement, KLIK HIER.

Om u aan te melden en te registreren voor dit gebedsevenement, KLIK HIER .

Om een ​​promotie van 90 seconden voor dit gebedsevenement te bekijken, KLIK HIER .

Jonathan Feldstein en ik hopen u daar te zien terwijl wij in eenheid en eensgezind de armen sluiten om voor Israël te bidden. Ben Yisrael Chai!


Datum: 24 april 2024

Auteur: Laura Densmore

Beeld en website: Israel365News

EN / NL/ עב