In tegenstelling tot de populaire claims van zowel de reguliere mediakanalen als op sociale mediakanalen, is het grootste ziekenhuis in Gaza niet in een staat van beleg.

Hoewel het ziekenhuis omsingelt is door het Israëlische leger, is de hoofdingang nog steeds toegankelijk voor medisch personeel en patiënten. Israël staat nu 24/7 in contact met de vijf ziekenhuizen en heeft tevens de verantwoordelijkheid op zich genomen om de zieken, zoals couveusebaby’s, te evacueren.

 

Westerse mediakanalen, die door veel mensen nog steeds als betrouwbaar worden bestempeld, hebben vanaf het begin van de oorlog sinds Zwarte Zaterdag alle informatie die door de Arabische nieuwszender Al-Jahzeera klakkeloos overgenomen. Hamas spint daar garen bij en zorgen ervoor dat hun versie van de oorlog via dat kanaal de wereld bereikt, o.a. met de bewering dat Israël verantwoordelijk is voor het opraken van brandstof voor de ziekenhuizen.

 

Het zou daarom Israël zijn die de dood van patiënten die daardoor niet meer behandeld konden worden hebben veroorzaakt en daarmee moordenaars van baby’s zijn. Ook wist deze zender zelfs te melden dat een Israëlisch scherpschutter een verpleegkundige die naar een couveuse liep om een baby te verzorgen door het raam dood heeft geschoten. Daar zijn geen beelden en geen getuigen van die dat bevestigen en moet daarom als propagandaleugen worden beschouwd. Via UNRWA/VN doet Hamas daar met veel plezier nog een schep bovenop en beschuldigt Israël ervan de bevoorrading van ziekenhuizen tegen te houden.

Deze beelden zijn vannacht opgenomen en tonen een andere werkelijkheid, namelijk dat het Israëlische leger het Shifa-ziekenhuis –  en niet Hamas – met 300 liter diesel bevoorraadt ten behoeve van urgente medische doeleinden d.w.z. zodat de generatoren voor medische apparatuur blijven draaien.

 

Later ontving de IDF bericht en bewijs dat Hamasfunctionarissen hebben voorkomen dat de brandstof het ziekenhuis bereikte. Een gespreksopname tussen een senior Gaza gezondheidsbeambte en een IDF officier maakt duidelijk, dat Yousef Abu-Al Rish, de onderminister van gezondheidszorg in Gaza, het ziekenhuis heeft verboden de brandstof aan te nemen.

Wat de westerse media niet in het nieuws brengt en je ook nauwelijks op social media hoort, is dat veel arabieren zelf Hamas als Isis bestempelen. Ze haten Hamas en geven hun – niet Israël – de schuld van alle ellende.

Israël houdt de standaard van het leven hoog en niet van de dood; dat wil er maar niet in in het Westen. De Joodse staat doet niet 100% maar 1000% haar best om onschuldig leed te voorkomen.
Ter illustratie, wist u dat voor deze oorlog begon Israël voor alle kankerpatiënten van Gaza zorgde, inclusief kinderen? 50 tot 70% van het totaal aantal patiënten op de afdeling kinderoncologie van het Tel haShomer-ziekenhuis in Tel Aviv zijn kinderen uit Gaza die zelfs joodse organen krijgen als het nodig is.

Ondertussen houdt Hamas nog steeds 239 Joden gegijzeld inclusief baby’s, peuters en jonge kinderen. Geen enkele mensenrechtenorganisatie of internationale hulpverleningsinstantie heeft zich tot nu toe hard gemaakt voor het welzijn en de bevrijding van deze onschuldige en weerloze burgers.

EN / NL/ עב